Fransa’da yolcu uçağı düştü!

Lufthansa'ya ait olan Germanwings havayolu şirketine ait yolcu uçağı Güney Fransa'da düştü.
Airbus A320 tipi bir yolcu uçağının Fransız Alpleri’nin güneyinde düştüğü bildirildi.

Lufthansa’ya bağlı Germanwings havayolu şirketine ait uçağın Barcelona’dan Düsseldorf’a gittiği açıklandı. Fransız La Provence gazetesi, uçakta 142 yolcu ve altı mürettebat olduğunu bildirdi.

GWI18 sefer sayılı uçağın, Digne ve Barcelonnette isimli yerleşim bölgeleri arasında düştüğü belirtildi. Bölgede uçuş yapan iki helikopter uçağın enkazını tespit ettiği iddia edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, uçaktan kurtulan olmadığını açıkladı.


Hollande, Fransız televizyonlarına yaptığı açıklamada, kazayla ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel ve bir ziyaret için Paris’te bulunan İspanya Kralı Felipe ile iletişim içinde olduklarını, kazazedelerin kimliklerinin henüz açıklanmamış olmasına rağmen büyük çoğunluğun Alman ve İspanyol vatandaşları olduğunu söyledi.

“Kazanın oluş biçimi ve ilk elde edilen veriler ışığında kazada canlı kurtulan kimsenin olmadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullanan Hollande, ülke olarak birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Uçağın dağlık bir bölgeye düştüğü ve içinde 144 yolcu ve 6 mürettebat bulunduğu bildirildi. Arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’ün de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye doğru yola çıktığı kaydedildi.

KURTULAN YOK!

Fransız Ulaştırma Bakanı’nın yaptığı açıklmada, uçakta bulunan144 yolcu ve 6 mürettebattan kimsenin kurtulmadığı belirtti. Uçağın pilotunun saat 10.47 de Provenza kentinde bulunan havaalanındaki kuleye acil durum çağrısı yaptığı kaydedildi. Bu acil çağrı üzerine arama çalışmalarına katılan iki helikopterin uçağın enkazına ulaştığı duyuruldu.

    :

    :

    :

    :

    "Fransa’da yolcu uçağı düştü!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete