​"Gezide olduğu gibi savunacağız"

Bakırköylüler sokağa döküldü: Hastaneyi yıkanın sarayı yıkılsın...
Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin yenilenme çalışması altında yıkılıp rant sağlanacağı haberleri bölge sakinlerini rahatsız etti. Bir araya gelen yaşam ve doğa savunucuları, Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndan hastaneye yürüdü.

İNTERNET ÜZERİNDEN ÇAĞRI

Diren Bakırköy Çamlık Parkı Forumu’nun çağrısıyla gerçekleştirilen eyleme Büyükçekmece Forumu da destek verdi.

“HASTANEME. ORMANIMA, BAKIRKÖY’E DOKUNMA”

Sendika.org’un haberine göre ‘Hastaneme, ormanıma, Bakırköy’e dokunma! Akıl hastanesi arazisi bizimdir!’ ve ‘Biz Büyükçekmece’de kanat çırpan Albatros’un Bakırköy’de yarattığı fırtınayız!’ pankartlarının açıldığı yürüyüşte, ‘Hastaneme dokunma’, ‘Ormanıma dokunma’, ‘Hastaneyi yıkanın sarayı yıkılsın’ yazılı dövizler taşındı.

“GEZİDE OLDUĞU GİBİ SAVUNACAĞIZ”

Hastane önünde Diren Bakırköy Çamlık Parkı Forumu adına basın açıklamsı yapan Gizem Süzer,  “Kamu özel ortaklığı denilen model hastane yerleşkesinin özel şirket tarafından yenilenerek 25 yıllığına devlete kiraya verildiği, devletin de hem şirkete kira ödediği hem de bu tesiste verilecek ‘çekirdek sağlık hizmeti’ dışındaki hizmetleri 25 yıllık boyunca bu şirkete devrettiği bir özelleştirme modelidir” ifadelerini kullandı.

Süzer, “Bakırköy’ümüzü tıpkı Gezi’de olduğu gibi savunacak, semtimizi, ormanımızı, hastanemizi sizlere kurban etmeyeceğiz” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "​"Gezide olduğu gibi savunacağız"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete