close

CHP'li vekilden Digitürk sansürüne tepki!

CHP'li Barış Yarkadaş'tan Digitürk'ün o kanallara yönelik sansürüne tepki gösterdi.
2 ay önce Katarlı şirket Bein Media’ya satılan Digitürk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilettiği yazı sonrası, Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformdan çıkardı. 

Karara siyasilerden ilk tepki CHP İstanbul Milletvekil - CHP Medyaya Yönelik  Baskıları İzleme Komisyonu Üyesi - Gazeteci Barış Yarkadaş'tan geldi.

Yarkadaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından şu mesajları paylaştı:

"Samanyolu, Bugün Tv ve Kanaltürk, Digitürk'ten keyfi bir biçimde çıkarıldı. Tam bir zorbalık örneği.. Soruşturmanın bahane edilerek kanalların Digitürk'ten çıkarılması zorbalıktan başka bir şey değildir. Digitürk bu kararı, talimatla görev yapan savcılığın isteği üzerine almış... O kararın da hukuki ve vicdani hiçbir dayanağı yoktur... AKP çaresiz kaldığını gördükçe, çıkışı daha çok baskı ve daha çok sansürde arıyor... Kanal kapattırmak, acizliktir... Digitürk üyeliğimi iptal ettireceğim. Yumurcak TV'den korkan bir iktidar, çaresiz ve zavallıdır. Sabah saat 10.00'da Bugün TV'de Tuzla'daki doğa katliamını konuşacaktık. Digitürk abonelerine sahildeki katliamı duyuramayacağız!!"




Kaynak: gercekgundem.com
 

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li vekilden Digitürk sansürüne tepki!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete