​Samsung’a da Volkswagen ile benzer suçlama

Otomotiv devi Volkswagen'in karşılaştığı suçlamaların benzeri teknoloji devi Samsung'a da yöneltildi
Karbon emisyon ölçümlerinde hile yaptığı ortaya çıkan Volkswagen’in ardından benzer suçlama ile Samsung da karşı karşıya kaldı. Guardian’da yer alan habere göre, Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Avrupa’da piyasaya süreceği televizyonların testlerinde, ürünlerinin dünya standartlarından daha az elektrik tükettiği ortaya çıktı. Bu durum, Samsung’un Volkswagen gibi testleri geçmek için hile yapıp yapmadığı sorusunu akıllara getirdi. Avrupa Komisyonu enerji tasarrufu kurallarını daha da katılaştıracağını belirterek bu iddiaları soruşturacağını duyurdu.

Samsung bu iddiaları şiddetle reddediyor. Samsung, kullandığı “motion lighting” teknolojisi ile televizyonlardaki ekran parlaklığını azalttıklarını, bu yüzden daha az enerji kullandıklarını belirtti.

Otomotiv devi Volkswagen, ABD’de sattığı dizel araçlara yüklediği bir yazılımla, araçların karbon emisyonunu düşük gösterdiği ortaya çıkmıştı. Skandalın ardından Volkswagen’in CEO’su Martin Winterkorn istifa etmiş, şirket 11 milyon aracını geri çağırmıştı.

    :

    :

    :

    :

    "​Samsung’a da Volkswagen ile benzer suçlama" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete