Silvan'da gazeteci heyetine tehdit

İncelemede bulunmak üzere Silvan'a giden gazeteciler, "Dağılın, yoksa müdahale edeceğiz" diye özel harekat polisleri tarafından tehdit edildi.
TGS ve Basın-İş başkanlarının da içinde olduğu gazeteci heyeti Silvan'a gitti. Çatışma bölgesine giderek halkla görüşmek isteyen gazetecilerin, geçişin izin verilmedi.

TGS Başkanı Uğur Güç, heyet olarak Silvan’a vardıklarında Kaymakam’ın sokağa çıkma yasağı ilan etmiş olduğunu, heyet olarak ablukaya alınan bölgeye gitmek istediklerinde izin verilmediğini söyledi.

“Bir TOMA ile akrep dağılmadığımız halde bize müdahale edeceğini söyledi. Bunun üzerine belediye önünde biz de basın açıklaması yaptık.”

Heyet açıklamanın ardından Lice’ye doğru yola çıktı. Silvan’da ise üç mahallede sokağa çıkma yasağı devam ediyor.
Gazeteciler, 25 Kasım’da TSK’nin PKK’ye yönelik operasyonlara başlamasının ardından mahkeme ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kararlarıyla haber sitelerinin de kapatılmasına hız verilmesi üzerine bir araya gelmiş, çoğunluğu Kürt basını olan bu haber sitelerine uygulanan sansürü kırmak için çatışma yaşanan bölgelere gidip incelemede bulunmaya karar vermişlerdi. 

Kaynak: Bianet / Elif Akgül

    :

    :

    :

    :

    "Silvan'da gazeteci heyetine tehdit" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete