​Sırada Fatih Erbakan mı var?

Seçim Hükümeti’nde görevlendirilecek isimleri seçen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun listesinde Fatih Erbakan'ın da olacağı iddia edildi.
AKP’lilerin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta hakaret ettiği İsmet İnönü’nün CHP’li torunu Gülsün Bilgehan, MHP’nin eski lideri Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, Süleyman Demirel’in damadı İlhan Kesici ve Bülent Ecevit kabinesinin Devlet Bakanı Erdoğan Toprak’a teklif götüren Davutoğlu’nun, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’a da benzer bir öneride bulunmayı planladığı öğrenildi. Ancak Erbakan’ın bu teklife sıcak bakmayacağı belirtiliyor.

SOYADI TAKTİĞİ

Davutoğlu “Soyadı” taktiğiyle, bu isimlerin temsil ettiği kesimlere sıcak mesajlar vermeyi planlıyor. Yine aynı şekilde “sağın efsane lideri” 9’uncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in damadı CHP’li İlhan Kesici ile “Solun efsane lideri” eski Başbakan merhum Bülent Ecevit’in yakın çalışma arkadaşı CHP’li Erdoğan Toprak’a teklif götürmesindeki amacın da aynı olduğu bildirildi.

Öte yandan Davutoğlu’nun kuracağı Seçim Kabinesi’ndeki “bağımsız” isimlerden bazılarının mevcut müsteşarlar ya da “Bakan yardımcıları” arasından seçilmesi de bekleniyor. “Akil Adamlar” ve akademisyenler arasından da kabinede görevlendirilmeler olması bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "​Sırada Fatih Erbakan mı var?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete