​Polis okulunda skandal

Afganlıların eğitildiği Sivas Polis Meslek Yüksek okulu'nda bir polis memuru önce müdürünü sonra afganları dolandırdı
Afganlıların eğitildiği Sivas Polis Meslek Yüksek okulunda bir polis memuru önce ”Kelepir ev alacağım” vaadiyle Müdürünü, sonra da “Sizi Türk vatandaşı yapacağım” diyerek Afgan tercümanları dolandırdı. Müdürün 201 bin lirası gitti. 7 Afgan tercüman da 21 bin dolar kaptırdı. Polis memuru A.Y. hakkında dolandırıcılık suçuyla soruşturma başlatıldı. Meslekten de ihracı istendi.

Afgan polis adaylarına eğitim veren Sivas Polis Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Merkezi’nde inanılması güç bir dolandırıcılık vakası yaşandı. 2011’de okula tayin edilen polis memuru A.Y. hem emrindeki Şube Müdürü’nü hem de 7 Afganlı tercümanı çarptı. Polis Müdürü Ahmet Y. ile Afganlı tercümanlar polis memuru hakkında şikayetçi oldu.

VADİ PROJESİ

Açılan idari soruşturmaya göre, polis memuru A.Y. o dönem Polis Okulu’nda Şube Müdürlüğü yapan Ahmet Y.’den borç para aldı. Daha sonra ise, “Müdürüm İstanbul’da yeni vadi projesi başlatıldı. 244 bin TL’ye kelepir hisse satın alalım. Bir ay sonra evleri değeri 544 bin TL’ye yükselecek. En az 300 bin TL kar elde ederiz” diyerek kandırdı.

Polis memurunun “cazip” teklifine inanan Şube Müdürü, 201 bin TL ödeme yaptı. Memur, aradan uzun süre geçmesine rağmen evle ilgili hiçbir belge vermedi ve müdür de dolandırıldığını anladı. Memur A.Y. Afgan polis adaylarına tercümanlık yapan 7 Afganlıyı da dolandırdı. Afganlı tercümanlar, “Polis memuru ‘sizi Türk vatandaşı yapacağım’ vaadiyle her birimizden 2-3 bin dolar aldı. Ama hiçbirimiz vatandaşlığa geçemedik” diye şikayetçi oldu.

TAYİN EDİLDİ

Skandal sonrası önce Göç İdaresi Başkanlığı’na geçici görevle tayin edilen A.Y’nin kadrosu daha sonra Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne alındı. Polis Müdürü Ahmet Y., “Olay hakkında adli-idari soruşturma devam ediyor” diyerek konuşmak istemedi.

Kaynak: Kamil Elibol/Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "​Polis okulunda skandal" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ