Cuma namazında faciadan dönüldü

Adana’daki Sabancı Merkez Camii’nde cuma hutbesi okunurken üzerinde bomba olduğunu söyleyip din görevlisini rehin alan bir kişi yakalandı; şahsın üzerinden el yapımı patlayıcı çıktı.
Sabancı Merkez Camii’nde Cuma hutbesi okunurken üzerinde bomba olduğunu ve patlatacağını söyleyen bir kişi, din görevlisini rehin aldıktan sonra cemaate dehşet dolu anlar yaşattı.

Ramazan’ın son Cuma Namazı için Sabancı Merkez Camii’ne gidenler korku dolu anlar yaşadı. Cami imamının Cuma hutbesini okuduğu sırada Mahmut Kılıçaslan ismindeki siyah giyimli sakallı bir kişi, yanında oturanlara üzerinde bomba olduğunu ve kendini patlatacağını söyleyerek ayağa kalktı.

MİNBERE ÇIKIP İMAMI REHİN ALDI

Belinde kablo sarılı olan şahıs, minbere çıkarak imamı rehin aldıktan sonra mikrofonu tutup göğsünü açarak ‘Allahu ekber’ diye bağırdı. Bu sırada camide bulunan sivil polislerle birlikte vatandaşlar da şahsı, üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Cemaat şahsı linç etmek isterken yaşanan izdihamda çok sayıda kişi yaralandı. Yaralananlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

CAMİDE İZDİHAM

Camide bulunan ve yaşanan izdihamda kolundan yaralanan bir vatandaş, “Hoca minberde hutbe okurken şahısın biri aniden yanına çıkarak tekbir getirmeye başladı ve kendini patlatacağını söyledi. Vatandaşlar hemen adamın üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Daha sonra cemaat şahsı linç etmek istedi. Araya giren polisler şahsı almak istedi. Bu sırada canlı bomba var diye dışarıya çıkmaya çalışanlar izdihama neden oldu. Benimde kolum yaralandı. Cemaati dağıtma için polis biber gazı kullandı. Bir polis de hava ateş açtı.” dedi.



Yarbaşı Polis Merkezine götürülen Alparslan Kılıçaslan’ın üzerinden bilye ve vidalarla güçlendirilmiş el yapımı boru tipi bomba çıktı. Buradaki işlemlerin ardından Terörle Mücadele Ekiplerinin aldığı şahıs sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimi’ne götürüldü. Burada doktor kontrolünden geçirilen şahıs hastaneye sevk edildi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Cuma namazında faciadan dönüldü" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete