Esnafı rencide eden hareket: Çanakkale esnafına AKP'den 1 TL

Müsümanlarca kutsal sayılan bir gecede AKP’nin esnafa yönelik kandil tebriği tepkiye sebep oldu.
KARŞI GAZETE | HABER MERKEZİ

Çanakkale AKP İl Başkanlığı, şehirdeki bütün esnafa para zarflarının içinde "Bu mübarek günde siftahınız bizden olsun" mesajıyla 1 Türk Lirası dağıttı. 

AKP’NİN KANDİLDEN VE SİFTAHTAN ANLADIĞI İŞTE BU KADAR

İlginç kandil kutlaması Kadir gecesinde yaşandı. "AKP Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ'ın adıyla şehir esnafına dağıtılan zarfların içinde A4 kağıdına yapıştırılmış demir 1 TL'lerin bulunduğu görüldü. "Bu mübarek günde siftahınız bizden olsun" denilerek A4 kağıdına yapıştırılan demir 1 liraları gören esnaf, bu çok orijinal kandil kutlamasına anlam veremedi. Kağıtta yer alan, Kadir gecesine hiç bir atıf yapılmayan kandil mesajında ise şu ifadeler yer aldı. "Değerli Çanakkale esnafım. Gün dostluk kardeşlik ve samimiyet günüdür. Yeri geldi çayınızı içtik, zamanı geldi sofranızı paylaştık. Kimi zaman veresiye yazdırdık, borç para istedik. Mutlu günümüzde yanımızda oldunuz, acı günümüzde hüznümüzü paylaştınız.. Samimiyeti sizlerden öğrendik. Bereket samimiyettir. Siftahın bereket olduğuna inanıyoruz. Bu mübarek kandil günümüzde siftahınız bizden, bereketiniz Allah'tan olsun. Kandilinizi kutluyor, hayırlı işler diliyorum. Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ."  

“İÇTİKLERİ ÇAYIN PARASI”

“KANDİL GÜNÜ ESNAFA SADAKA MI?”


Mesajı okuyan bazı esnaflar, AKP'lilerin dükkanlarında içtikleri çayların parasını ödemek için böyle bir yola başvurmuş olabileceğini söylerken diğer bazı esnaflar ise siftahın alış verişle olacağını, karşılıksız verilen 1 liranın sembolik dahi olsa rencide edici olduğunu ve bu ilginç kandil kutlamasını ciddiye almadıklarını söylediler.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Esnafı rencide eden hareket: Çanakkale esnafına AKP'den 1 TL" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete