Edirne Valisi hizmet araçları için kurdele kesti

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü için alınan 5 kamyonet için düzenlenen törende kurdele kesti.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne alınan 5 kamyonetin hizmete alınması nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Vali Şahin’in yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı ile personelin de katıldığı programda araçlar hakkında bile alan Vali Şahin, birine binerek çalıştırmak istedi. Aracı çalıştırmakta güçlük geçen Vali Şahin, bir kez de kalkış yapmak istediği sırada stop ettirdi. 

Araçların yeni sistem yakıt tasarruflu olduğu için debriyaja basılı tutması gerektiğini öğrenen Vali Şahin, kamyonetle müdürlük bahçesinde tur atarak denedi.

Edirne’de tarım çok ileri derecede olduğunu kaydeden Vali Şahin, “Edirne’de toplamda 23 bin 800 traktörün mevcut olması Edirne’deki tarımın da ne kadar ileride olduğunun bir göstergesidir. Sanıyorum ki Avrupa’da en fazla tarımsal alanda teknolojiyi kullanan il Edirne’dir. Bunu köylere gittiğimizde kapılarda 3 traktör 1 biçerdöver gördüğümüzde hemen alıyoruz ki Edirne gerçekten tarımda ileri bir kent” dedi.

YİNE KIRMIZI KURDELE KESTİ

Vali Şahin ve beraberindekiler açıklamasının ardından yapılan duayla birlikte kırmızı kurdele keserek araçların hizmete alınmasını sağladı. Yapımı süren Gıda, Tarım ve Hayvancılık hizmet binasını da gezen Vali Şahin, 8 milyon liraya mal olacak binanın müdürlüğün her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde yapıldığını söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, geçen 5 Kasım günü de Süloğlu İlçesi’nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 13 köyde büyük ve küçükbaş hayvanların su içmesi için yapılan yalağıı da kurdele keserek hizmete açmıştı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Edirne Valisi hizmet araçları için kurdele kesti" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete