Balıkesir KYK yurdunda kadın öğrencilerin yemekhane eylemi

​Balıkesir’de KYK yurdunda kalan kadın öğrenciler yemek sırasında oluşan uzun kuyruklara isyan ederek eylem yaptı. Yurt görevlisi birkaç öğrenciyi ‘ortalığı karıştırmakla’ suçlayıp tehdit ettiği bildirildi
Balıkesir Üniversitesi hak arama mücadelesiyle kaynamaya devam ediyor. 11 Kasım Çarşamba günü yaklaşık 300 kişi KYK erkek yurdunda günlerdir akmayan sular için rektörlük önüne yürümüşlerdi ve eylemleri kazanımla sonuçlanmıştı. Ardından ulaşım zamları nedeniyle bir araya gelen yaklaşık bin öğrenci Balıkesir’de bir yürüyüş düzenleyerek ulaşım zamlarının geri alınmasını talep ettiler. Bu eylem de Balıkesir kamuoyunda geniş bir yankı uyandırdı. 

FİŞLERİ BİRİKTİRMELERİNE İZİN YOK

Dün de kadın öğrencilerin kaldığı KYK yurdunda yemek sırasının uzunluğu nedeniyle eylem meydana geldi. Eylemin yemek sırasında fenalaşan bir öğrenci nedeniyle patlak verdiği öğrenildi. Öğrencilerin uzun zamandır yemeklerin pahalılığı, yemek sırasının dış kapılara kadar uzaması nedeniyle rahatsız olduğu belirtildi. Ayrıca daha önce yurt yönetimi tarafından verilen fişleri biriktirip kullanmadıkları fişleri daha sonra kullanabiliyorlardı. Öğrenciler bu uygulamanın kalkmasıyla da mağdur olduklarını belirttiler.

Eylem sonrasında yurt müdürü öğrencileri yurt bahçesinde toplayarak konuştu ve yurt  yönetimi ile öğrenciler arasında toplantı yapılacağı öğrenildi. Yurtta görevli memurun birkaç öğrencini isimlerini aldığı ve bunları ortalığı karıştırmakla suçladığı ve tehdit ettiği bildirildi.

Kaynak: evrensel.net

    :

    :

    :

    :

    "Balıkesir KYK yurdunda kadın öğrencilerin yemekhane eylemi" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete