AKP'li vekilden HDP'lilere: "Çukurlara gömüleceksiniz"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AKP'liler ve HDP'liler arasında gergin anlar.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın “Bursa’da ne varsa Diyarbakır’da da o olsun” sözlerini anımsatarak, “Sur’un sokaklarına çukurlar kazılıyorsa ve silahlı insanlar varsa silahlı çatışma değil silahlı insanlar oradan çıkacak o bayrak da oraya Bursa’daki gibi dalgalanacak şekle gelecek ondan sonra da her vatandaşa her türlü hizmeti sunmaya hazırız” demesi üzerine Bütçe görüşmeleri gerginleşti. 

ANKA'nın haberine göre; AKP'li vekiller HDP’lilere, “Mahvolacaksınız HDP diye bir şey kalmayacak. Çukurlara gömüleceksiniz merak etmeyin” diyerek çıkıştı.

Bakan Müezzinoğlu, Bakanlığı’nın bütçesine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı. Görüşmeler sırasında, özü itibariyle daha iyi olmasını isteyen yapıcı bir değerlendirme gerçekleştirildiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, iktidar ve muhalefet milletvekillerine teşekkür etti.

-“O BAYRAK DA ORAYA BURSA’DAKİ GİBİ DALGALANACAK”-

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir’in görüşmeler sırasında söylediği, “sağlık bakanı değil savaş gibi davranıyorsunuz sözlerine Bakan Müezzinoğlu, “Ben Sağlık Bakanıyım asla ‘savaş bakanı’ sözünü hak edecek duruşum da olmadı olamaz da. Sayın Leyla Zana Ekim ayında bir konuşma yapmış sonradan öğrendim. Diyor ki ‘Bursa’da ne varsa Diyarbakır’da da istiyoruz.’ Evet ben de 4 gün sonra öğrendiğimde bunu Meclis’te de söyledim her ortamda da söylerim. Bursa’da ne varsa Diyarbakır’da da o olsun. Edirne’de ne varsa Hakkari’de de Cizre’de de Şırnak’ta da o olsun. Ben Sağlık bakanı olarak Hakkari’ye, Şırnak’a yaptım.

Bursa’da ne varsa Hakkari’ye yaptık, yapamaya da devam ediyoruz. Bursa’nın sokakları yerel yönetimler tarafından yalnız alt yapı ve şehrin gelişmesi için kazılıyor. Şayet Sur’un sokaklarını mayınlar döşeniyorsa, şayet Sur’un sokaklarına çukurlar kazılıyorsa ve silahlı insanlar varsa silahlı çatışma değil silahlı insanlar oradan çıkacak o bayrak da oraya Bursa’daki gibi dalgalanacak şekle gelecek ondan sonra da her vatandaşa her türlü hizmeti sunmaya hazırız. Bu konuda da nasıl yorumlarsınız bilemem ama bu ülkenin sokaklarında silahlı kuvvetlerin ve emniyet güçlerinin dışında başka silahlı güç varsa hep birlikte tavrımız dürüst olmalı net olmalı. Bu Meclis’teki yeminimize sadık kalacak şekilde olmalı” dedi.

-“EVET BİZ YAPTIK, BERABER YAPTIK”-

Bakan Müezzinoğlu’nun bu sözleri üzerine salonda gerilim yükseldi. HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, “Halkın bayrak sorunu yok ama devletin Kürt sorunu var” dedi.

Bu sözler üzerine AKP sıralarından HDP’lilere tepkiler yükseldi. AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, “Kürtlerin PKK ile sorunu var. Kürtlere ihanet ediyorsun, Kürtleri sorunla aynı cümlede kullanıyorsun. Kürtleri sorunla aynı cümlede anmak Kürtlere yapılmış en büyük ihanettir” dedi.

Erdinç’in bu sözlerine HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, “3 yıl neyi konuştunuz o zaman? Ne için uğraştınız? Niye yarım bıraktınız? HDP ile neyi konuştunuz?” diye konuştu.

Erdinç ise “Evet biz yaptık. Beraber yaptık” diye konuştu.

-“HDP DİYE BİR ŞEY KALMAYACAK, ÇUKURLARA GÖMÜLECEKSİNİZ”-

Karşılıklı atışmalar sırasında AKP Uşak Milletvekili Alim Tunç, “Bizim sayemizde buraya geldiniz. Adınızı dahi söyleyemiyordunuz. AK Parti’nin yaptığı değişim dönüşümler sayesinde buraya geldiniz” derken, HDP’li Yıldırım, “İşkence gördük, cezaevi de gördük buraya geldik senin sayende mi geldik?” diye karşılık verildi.

Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, “Bu Türkiye’de Kürt sorunu bütünüyle çözmezseniz, bütün siyasi partilere söylüyorum çözülemezse 4-5 yıl sonra nasıl çözüldüğünü hepiniz göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise HDP sıralarındaki milletvekillerine karşı, “Vatana, bayrağa her şeye hakaret edeceksiniz. Siz o çukurlarda kalacaksınız. Siz çukurlarda mahvolacaksınız HDP diye bir şey kalmayacak. Çukurlara gömüleceksiniz merak etmeyin” derken, HDP’li Aydoğan, “hayal görüyorsun sen. Kendi hayal dünyanda yaşa” diyerek karşılık verdi.

    :

    :

    :

    :

    "AKP'li vekilden HDP'lilere: "Çukurlara gömüleceksiniz"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete