Suriye Lazkiye'de El Kaide'yi vuruyor, Hilal Kaplan 'felaket' diyor

Suriye ordusunun Lazkiye'de El Kaide'ye yönelik operasyonu sürerken, AKP'li Hilal Kaplan, yalanlarla dolu bir yazı kaleme aldı.
Suriye ordusu ve müttefiklerinin Lazkiye'deki El Kaide çetelerine yönelik operasyonu sürerken, operasyona en büyük karşı çıkış Türkiye'de AKP yandaşı "gazeteciler"den geldi.

Sabah gazetesinde yazan Hilal Kaplan "Türkmen Dağı düşüyür!" başlıklı yazısında, "Dünden beri 27 Türkmen köyünün yer aldığı Türkmen Dağı civarından felaket haberleri geliyor. Seksen binden fazla sivilin yaşamı söz konusu. Rusya hedef gözetmeksizin vuruyor" derken, Al Jazeera Türk muhabiri Yılmaz Bilgen'in mezhepçi iddiasını aynen alıyor: "Şii-Rus-Nusayri çeteler, Türkmen Dağı'nda civanları katlediyor."

EL KAİDE'NİN VURULMASI FELAKET

Ordunun El Kaide'cileri vurması Kaplan için "felaket." Üstelik, egemen bir ülke olan Suriye'nin, kendi sınırlarındaki silahlı El Kaide çetelerine karşı operasyon yürütmesi, Kaplan için "işgal."

Hilal Kaplan, Lazkiye'deki "felaket" için AKP hükümetine de yol gösterdi. Kaplan, "Türkiye hükümeti, DAEŞ'le alakası olmayı bırakın, birebir savaş halinde olan bölgelere yapılan Rus bombardımanı hakkında net tavrını göstermeli, gerekirse Birleşmiş Milletler'i olağanüstü toplantıya çağırmalı ve Rusya'yı uyarmalıdır" dedi.

Kaplan ayrıca, El Kaide ve bağlantılı cihatçı çetelere giden "MİT TIR'ları"nın devam etmesi gerektiğini, yine "Türkmenlere destek" yalanıyla süsledi.

Kaplan bu satırları yazarken, El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi, "sivillerin" bulunduğu "felaket bölgesi" Türkmen Dağı'ndan savaş videosu yayımladı.


Türkmen Dağı bölgesinde, Suriye ordusu ve müttefikleri "Türkmenlere" ya da sivillere karşı değil, ÖSO'ya bağlı 1. Sahil Tugayı, Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam ve Liva Sukur el-Gab'a karşı savaşıyor.

Kaynak: haber.sol.org

    :

    :

    :

    :

    "Suriye Lazkiye'de El Kaide'yi vuruyor, Hilal Kaplan 'felaket' diyor" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete