Şansal Büyüka'dan derbi için flaş yorum

Usta yorumcu Şansal Büyüka, 'Beşiktaş derbiyi kazanamaz' şeklinde tahminde bulundu.
Türk spor basınının duayen ismi Şansal Büyüka,  yaptığı bir söyleşide spor gündemini değerlendirdi.

İşte Büyüka'nın yorumları:

"Beşiktaş zaten derbi kazanamayan bir takım... Söyledik ya, final oynayamıyor, o yükü kaldıramıyor. Pazar günü alabileceği bir galibiyet koca bir sezonun tesellisi olabilir. Ama açıkçası moralsiz, dağınık, çökmüş Beşiktaş'ın Galatasaray karşısında kazanabileceğini düşünmüyorum."

"SEYİRCİ APTAL MI?"

"İsmail Kartal'ın günahı ne? Darbe mi yaptı? Takımın başına silah zoruyla mı geçti? Başkan kendisini uygun gördü, Kartal da teknik direktör olarak göreve başladı.

İsmail Kartal'ı beğenmeyenler, kendisine kızanlar yanlış adresteler... Ayrıca puan olarak baktığınızda Fenerbahçe geçen yılın önünde... Ama futbolun heyecanı, kalitesi, coşkusu, taraftarın mutluluğu adına geçen yılın çok çok gerisinde... Arada dağlar var.

Düşünün yaklaşık 35 bin kombine satmışsınız, dünyanın parasını verip o kombineleri alanlar bile maça gelmiyorlar, gelmeye nazlanıyorlar... Niye? Transfer yapmamışsın, taraftarın istediği düzeyde hoca almamışsın, koca bir sezon futbolunla hayal kırıklığı yaratmışsın. Seyirci aptal mı, niye gelsin? Boşuna sinirini niye harap etsin."

"BİZDEN BAŞKA ÜLKEDE YOKTUR"

"Dünyada şereflerin, haysiyetlerin yerlerde süründüğü, ayaklar altına alındığı, insanların yargısız infaza uğradığı, haysiyet cellatlarının kol gezdiği bir futbol dünyası herhalde bizden başka hiçbir ülkede yoktur. Tamam, Gençlerbirliği kalecisi Ferhat şike yapsa, belki de böyle gol yerdi. Stancu şike yapsa belki de topa böyle vururdu.

Ama futbolun içinde bunlar var, hatta bunlardan beteri var. Aynı maçta Umut da boş kaleye vuramadı, peki Umut da şike mi yaptı? Öyle bir futbol anlayışımız var ki, herkes, hepimiz satılmış durumdayız. İnsanları satın almanın, şerefleriyle oynamanın ciddi bir bedeli olmalı...

Oysa o şerefler, o haysiyetler bizim ülkede ciklet gibi çiğneniyor. Nerede RTÜK, nerede şiddet yasası? Hepsi yalan... Çok hatalı bir gol yiyen kaleci var, mutlak golü yapamayan oyuncu var ama şike yok. Bu ülkede Sivas kalecisi Korcan kötü gol yedi diye 7 ay hapis yattı.

Korcan'dan sonra en az 5-10 kaleci (isimlerini sayarım) Korcan'dan daha beter gol yediler. Şike mi yaptılar? Asla... Geçen gün internette gördüm, Fransa'da ikinci lig maçında kaleci, arkadaşının geri pasından gol yiyor. Futbolda bunlar oluyor. Kimse de çıkıp bizdeki gibi "maçı sattın" demiyor. RTÜK'e inanamıyorum, sanki gözleri kapalı, kulakları tıkalı..."

Kaynak: Milliyet /  Bilal Meşe

    :

    :

    :

    :

    "Şansal Büyüka'dan derbi için flaş yorum" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete