Günün Videosu

​Fetvayı verdi: Birkaç daireyi kaptı!

Korkusuz gazetesi yazarı Ümit Zileli köşesinde 'Cübbeli Ahmet hoca'yı yazdı.
Ümit Zileli yazısında Cübbeli Ahmet hoca'nın "Benim de birkaç dairem gitti!.." sözlerine dikkat çekiyor

İşte Zileli'nin o yazından ilgigi kısım

İşte bu muhterem, 2011 yılında, şu sıralar “nitelikli dolandırıcılık”, yurtiçi ve dışında on binlerce kişinin parasını iç etmek suçlarından hapishanede bulunan “Jet Fadıl” ismiyle bilinen Fadıl Akgündüz’ün Caprice Gold projesinin temel atma törenine katılmış, dualar etmiş ve fetva vermişti:

-Buradan yer almak caiz midir? Ben size fetva veriyorum, caizdir. Önceden kira almanız da helaldir. Bunları internette yayınladık. Fetvanın detaylarını da anlattık. En son İsmailağa Fıkıh Heyeti ile de görüşerek, her dört mezhebe de uygun hale getirdik. Ben sana al, alma demiyorum. Emlakçılık yapmıyorum. Fetva soruyorsan, hocalık yapıyorum. Caizdir diyorum.

Ehh, fetvayı da alıp “eşeği sağlam kazığa bağlayan” ahali de açtı keseyi, Jet Fadıl’a akıttı paracıkları… Sonra ne mi oldu?.. Her zaman olan; paralar buharlaştı, Caprice Gold yattı.. Fadıl efendi ise bu kez yakayı kurtaramadı, hapishanenin yolunu tuttu!.. Pekii, “Din alimi” muhterem ne yaptı dersiniz?.. Dolandırıldığını anlayan cemaat “sen vesile oldun” diye sıkıştırınca, hiç utanıp, sıkılmadan aynen şu açıklamayı yaptı:

-Ben yer alın demedim ki, sadece fetva soranlara “caizdir” dedim!.. Dünya işinden anlamam. Adamın yanında sözüm var; sen bunları duymayıp enayilik ettiysen ben de enayilik ettim…

Dünya işinden anlamadığını söyleyen muhteremin kapanış cümlesi ise herkesin, özellikle mütedeyyin yurttaşların kulağına küpe olacak cinsten:

-Benim de birkaç
dairem gitti!..

Dünya işinden anlamadığını söyleyen muhterem, demek ki, aynı projeden “birkaç” daire birden almış!.. Şimdi sorulması gereken soru şu: Kaça aldın hoca?. Ne kadar indirim aldın? Çık ortaya ya da kamera karşısına göster makbuzlarını, delillerini…

-Yoksa daireleri “fetva” karşılığı aldığın suçlamasından seni “yanmaz kefen”, “Nal-ı Şerif” dahi kurtaramaz!!!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK ŞİÇİN TIKLAYINIZ

    :

    :

    :

    :

    "​Fetvayı verdi: Birkaç daireyi kaptı!" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete