Serap Kökten'den resim sergisi: Sembolist İmgeler

Sanatçı Serap Kökten 2-16 Ekim 2015 tarihlerinde Sembolist İmgeler konseptiyle, İstanbul Galeri Eksen'de sanatseverlerle buluşuyor.
Sanatçı Serap Kökten 2-16 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Galeri Eksen'de açacağı "Sembolist İmgeler (Symbolist Imagery)’’ konseptiyle sanatseverlerle buluşuyor.

“ Salt bize sunulan görüntünün bir bakıma ‘durağan’ lığın ötesinde, görmek istediklerimiz, imgelem gücü ile algıladıklarımız dolayısıyla ruhun sorgulanması ‘devingen’ liği ve zaman zaman da bu karşıtlığın birlikteliği. Soyut düşünceyi şekillendirmek ise bu yolculuktan arda kalan... Serap Kökten kendi sanatsal duyumsamalarını bu şekilde özetler.

Sanatçı, gerçekliğin ve imgelemin tüm ayrıntılarını bizde bıraktıkları soyut düşünceleri sembollerin yol gösterici gücüyle birleştirmektedir. Klasik bir gelenek değil sanatçının bize taşıdığı simgesel imgeler.. Charles Baudelaire, Albert Einstein, İbn-i Sina, Ömer Hayyam, Charlie Chaplin, Herakleitos, Friedrich Nietzsche ve İbn-i Haldun’un düşünsel ritüelleridir aslında…

Küratörlüğünü Necmi Karkın’ın yaptığı sergi de sanatçının 25 özgün çalışması yer alacak ve sergi 16 Ekim 2015 tarihine kadar Galeri Eksen de açık kalacaktır.

Sergi Açılış Kokteyli:  2 Ekim 2015  19.00

Sergi Süresi: 2-16 Ekim  2015

    :

    :

    :

    :

    "Serap Kökten'den resim sergisi: Sembolist İmgeler" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete