İşte Bunlar Hep

13 Mart 2015 - 6:30
Cumhuriyet’te yazan Mine G. Kırıkkanat, 31 Aralık 2014’te Fuat Avni’yi hiç de merak etmediğini vurgulayarak, iz süren bir arkadaşının çıkarımlarını paylaştı. Yazdığına göre “...cikciklerin (tweet) gerçek ve önemli istihbarat içerenleri, önce İngilizce yazılmış, ardından özenle Türkçeye çevrilmişlerdi.”
 
Meali: Fuat Avni bir İngiliz ajanıdır/projesidir.
 
Amerika’yla İsrail arasındaki gerginlikten yararlanarak MİT’in içinden MOSSAD’ı ayıklayan Hakan Fidan, sözde Cemaat sürtüşmesinin başladığı 7 Şubat’ın yıldönümüne saatler kala müsteşarlık görevinden istifa ederek aday adaylığını açıkladı.
 
Meali: MOSSAD’dan kalan boşluğun doldurulması için yeniden uzlaşma gerekiyordu.
 
Şubat ayında Akbank’taki azınlık hisselerini satışa çıkarmak için girişimler başlatan Citi, yaklaşık 1,2 milyar dolarını alıp gitti. Hemen ardından HSBC ve Société Générale’in de Türkiye’deki nakdî yatırımlarını çıkaracağı bilgisi gündeme geldi.
 
Meali: 2008 krizinden sonra Doğu piyasasına yönelen Batı sermayesi için Türkiye artık para çıkışıyla tehdit edilebilecek önemde bir pazara dönüştü.
 
Portekiz’den ABD’ye geçeceği öğrenilen Davutoğlu’nun G20 dönem başkanı sıfatıyla gerçekleştirdiği 5 Mart tarihli bu ziyareti hakkında ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı aynı gün “Ben duymadım,” dedi. Çavuşoğlu ve Babacan’ın da refakat ettiği Davutoğlu, finans çevreleri ve yatırımcılarla doğrudan, bazı düşünce kuruluşlarıyla dolaylı olarak görüşüp Türkiye’ye döndü.
 
Meali: “Ben bilmem, beyim bilir,” ya da “biz çağırmadık, kendisi geldi.”
 
Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’in sorularını 9 Mart’ta yanıtlayan Eski İngiltere Başbakan Yardımcısı Powell, Çözüm Süreci hakkında Erdoğan’ı kast ederek “...güçlü bir liderin, güçlü bir iletişimcinin rolü çok önemli. (...) belki güçlü lider her şey için iyi değil ama barış için iyi,” dedi ve Hakan Fidan hakkında “Bence başardığı şey için fazlasıyla krediyi hak ediyor. (...) Türk hükümetine personel önermek bana düşmez ama personelin kim olduğu gerçekten de çok şey fark eder,” diye uyardı.
 
Meali: Erdoğan’ı güçlü bir lider olarak anmaya devam edebilir ya da etmeyebiliriz. Hakan Fidan’ın konumuna göre pazarlık edelim.
 
Aynı gün 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekili adayı olmayacağı duyuruldu. Hakan Fidan adaylık sürecinden çekildi; müsteşarlık görevine iade edildi.
 
Meal-i umumisi: İşte bunlar hep sinema.

    :

    :

    :

    :

    "İşte Bunlar Hep" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI