Şevket Kazan: Herkes görevini yapıyor

Refah-Yol hükümeti Adalet Bakanı Şevket Kazan müşteki sıfatıyla mahkemedeydi.
Hakimin “Sanıklardan şikayetçi misiniz” sorusuna Şevket Kazan özetle şöyle yanıt verdi:

“Herkes görevini yapıyor, ben de görevimi yapmak durumundayım. Hayatımın en zor kararıdır. Hayatım boyunca varlık peşinde koşmadım. İstanbul’dan geldiğimde eşimin dairesinde oturdum, hala orada oturuyorum. Arkamdan konuşanlar “bu doğru adam” desin, yeter.”

Bu sözleri söylerken, Şevket Kazan’ın gözlerinin dolduğu gözlemlendi. Bunun üzerine mahkeme başkanı tekrar “Şikayetçi misiniz” diye sordu.

Şevket Kazan “şikayetçi olmadığını” belirtti. Hakimin “sanıklardan size bir tehdit geldi mi” sorusuna ise, Şevket Kazan “hayır” yanıtını verdi.

TEKRAR SORULDU

Kazan’ın avukatı İsmail Aydos ise Şevket Kazan’ın dava dosyasındaki dilekçesinde şikayetçi olduğunu hatırlatarak, “Şimdi değilim, dedi; tekrar sorulmasını istiyorum” açıklamasında bulundu.

Bunun üzerine eski Bakan Kazan “Evet Cumhuriyet Savcılığı’na verdiğim dilekçede ‘şikayetçi’ görünüyorum. Ama gelinen noktada, her insanda vicdan vardır, bende de var. Artık şikayetçi değilim” dedi.

Şevket Kazan'ın konuşmasından notlar: Gönlümüz ısınmasa da hayatın şartları içinde karşılaştığım bu tablodan üzüntü duyuyorum.

Yargılananlar arasında arkadaşlarım da var. Erbakan hocayla birlikte 28 Şubat'ın en çok mağduriyetini çekmiş biriyim." Mahkeme başkanının, "28 Şubat sürecini nasıl yorumluyorsunuz?" sorusu üzerine RP'nin birinci parti çıktığı 26 Aralık 1995 seçiminden Refah-yol hükümetinin yıkıldıgı Haziran 1997'ye kadar yaşananları ana başlıklarla anlattı.

    :

    :

    :

    :

    "Şevket Kazan: Herkes görevini yapıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ