"Kaç-ak Saray Davası AİHM'de..."

Mimarların, başvurusu kabul edildi. Atatürk Orman Çiftliği ve Kaçak Saray davası AİHM de görülecek.
KARŞI GAZETE | ANKARA

"KAÇ-AK SARAY DAVASI, AİHM'DE..."


Anayasa Mahkemesi'nin reddettiği Atatürk Orman Çiftliği ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı davası, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından Eylül ayında  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ‘ne (AHİM) taşımıştı. Başvuru, AİHM tarafından kabul edildi.

"ANAYASA MAHKEMESİ UMARIZ DERS ÇIKARIR"

Konuyla ilgili konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan AİHM kararını “Gücümüz haklılığımızdır, başvurumuzu reddeden Anayasa Mahkemesi umarız ders çıkartır” sözleriyle değerlendirdi.

AİHM HEM BİREYSEL HEM KURUMSAL BAŞVURUYU GÖRÜŞECEK

Candan, başvurunun kendi adına bireysel başvuru ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi adına kurumsal başvuru olarak yapıldığını belirterek  “Hem bireysel hem kurumsal olan başvurumuz AİHM tarafından kabul edildi. AİHM tarihinde ilk kez kurumsal başvuru da kabul edilmiş oluyor. AOÇ mücadelesinde pek çok kez  kez yeni bir hukuk sürecinin  mücadele ile elde edilmesi gerektiğini vurgulamış, hukukun da bir mücadele alanı olduğunu belirtmiştik. AİHM bu kabulle  bunun önünü açtı. Kent hakkı açısından önemli bir karar sürecidir.” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği’nin talan edildiğini öne süren ve Atatürk’ün şartlı bağışı ve hukuk kararlarına rağmen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşa edildiğini belirten Mimarlar, yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarının uygulanmaması nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapmış, Anayasa Mahkemesi ise 'mağdur değilsiniz' diyerek davayı reddetmişti.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""Kaç-ak Saray Davası AİHM'de..."" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete