Artvin'de Cerattepe eylemi

Artvin halkı, Cerattepe için Valilik önünde ışıklı eylem gerçekleştirdi.
Artvin'de polis ve jandarmanın coplu ve gazlı saldırısının ardından, Cengiz Holding'e ait maden şirketi Cerattepe’ye girdi, şantiye çalışmalarına başladı.

Savcılık henüz açılan davalar sonuçlanmadan faaliyete başlamaya çalışan maden şirketine değil de, polis saldırısına uğrayan vatandaşlara soruşturma başlattı. Tüm bunlara rağmen, Artvinliler maden faaliyetine izin vermeyeceklerini söylüyor. Direnişe ise destek büyüyor.

Artvin Valiliği önünde binlerce kişi toplanırken gün içerisinde gözaltına alınan ve akşam saatlerinde serbest bırakılan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve 5 arkadaşı da eyleme katıldı. Nur Neşe Karahan, ‘Artvin seninle gurur duyuyor’ sloganları ve alkışlarla karşılandı.

'VALİ İSTİFA' SLOGANLARI ATILDI

Valilik önünde toplanan kalabalık ‘Vali istifa’ sloganları attı. Polis bariyerlerinin yıkılması sonrası polis saldırıya hazırlandı. Bunun üzerine devreye Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ile CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan girdi, kalabalığı sakinleşmeye davet etti. Nur Neşe Karahan polislerden gaz maskelerini çıkarmalarını istedi. Kalabalığın sakinleşmesi üzerine polis gaz maskelerini çıkarınca gerginlik sona erdi. Kalabalık Valilik önünde cep telefonunun ışıklarını yakarak doğa kıyımına tepki gösterdi.

HOPA’DA YOL KESİLDİ

Bu arada Cerattepe’de polis ve jandarma saldırısı Hopa ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapatılarak protesto edildi. Bir süre trafiğine kapanan yolda çok sayıda araç birikti. Yol daha sonra ulaşıma açıldı.

Kaynak: Evrensel

    :

    :

    :

    :

    "Artvin'de Cerattepe eylemi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete