​AKP'den YPG atağı

Türkiye, Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından uluslararası atağa geçti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara saldırının "PYD tarafından gerçekleştirildiği" iddiasını Avrupa Birliği’ne iletti.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak, Ankara’da vuku bulan menfur terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye dileklerini ve Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma mesajlarını iletti.

Olayı sadece Türkiye’nin değil AB’nin başkentinde gerçekleşmiş bir terör saldırısı olarak gördüklerini dile getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tusk’a teşekkür ederken, saldırıyı gerçekleştiren teröristin PYD bağlantısını ortaya koyduklarını, AB’den Türkiye ile terörizme karşı işbirliğini artırarak sürdürmesini beklediklerini ve Türkiye’nin kökeni ne olursa olsun, bütün terör örgütleriyle mücadelesini geri adım atmadan, kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı. 

BEŞ DAİMİ ÜYE DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞIRILDI

Öte yandan Zeynep Gürcanlı'nın Sözcü'deki haberine göre; BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi, ABD, Fransa, Rusya, İngiltere ve Çin’in, bunlara ek olarak da Almanya’nın Ankara’daki Büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı’na “bilgi verilmek” üzere davet edildi.

Uluslararası alanda P5 artı 1 olarak anılan, ABD, Fransa, Rusya, İngiltere, Çin ile Almanya’nın Büyükelçileri’ne de, güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen, Ankara saldırısı ile PYD arasındaki bağlantılar anlatılacak.

“KESİN VE TARTIŞMASIZ BİR DAYANIŞMA BEKLİYORUZ..”

Dışişleri kaynakları, Büyükelçilere PYD’nin hem Ankara saldırısı ile ilişkisi, hem de PKK terör örgütü bağlantıları hakkında ayrıntılı ve kanıtlı bilgi verildikten sonra, “Türkiye olarak, teröre karşı kesin ve tartışmasız dayanışma bekliyoruz” mesajı verilecek.

    :

    :

    :

    :

    "​AKP'den YPG atağı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete