Günün Videosu

Dolar bu saati bekliyor!

Tüm piyasalar bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Dolar kurunun da bu veri dahilinde hareketlenmesi bekleniyor.
Piyasaların gözü bugün saat 15:30’da açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinde. Şubat tarım dışı istihdam verisinin 190 bin artması bekleniyor. Verinin beklentilere paralel gelmesi durumunda dolar kurunun yatay bir izlemesi bekleniyor. Ancak verinin beklentilerin altında ya da üzerinde açıklanması halinde dolarda ciddi hareketlenme olacağı belirtiliyor.

A1 Capital Menkul Değerler Direktörü Belgin Maviş, tarım dışı istihdam rakamından ziyade, bir önceki ayın revize rakamıyla daha çok ilgileniyor: “Geçen ay sürpriz bir şekilde 151 bin gelen tarım dışı istihdam verisi sonrasında yaşanan dalgalanma bu veriyi ön plana çıkardı.”

Maviş, bu ay yine beklentilerin 190-195 bin aralığında olduğunu belirterek, “Veri beklentiler dahilinde gelse bile bir önceki ayın revizesi yukarı yönlü olduğu takdirde bir de buna ek olarak ortalama saatlik kazançlarda bir artış söz konusu olursa,  bu durum yeniden tüm dünyada gerileyen doların yukarı yönlü hareketine neden olabilir. Euro dolar paritesi ve dolar endeksi bu durumdan etkilenecek diğer parametrelerdir. Hatta altında da dolar/ons cinsinden fiyatlama olduğunu düşünecek olursak, yukarı yönlü bir hamleyle bin 280 dolar/ons beklenti seviyesini görme ihtimalimiz olabilir” diye konuştu.

ABD’de dün yayınlanan bej kitapta 12 eyaletin genel görümüne bakıldığında istihdam konusunda hedeflerin yakalandığı, ancak saatlik kazançlar konusunda beklenen seviyenin oldukça aşağısında olmasının dikkat çekici olduğuna değinen Maviş, şöyle devam etti: “Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde beklentiler tam tersine döner. Dolarda aşağı yönlü ve piyasalarda yukarı yönlü hareketleri de görebilir. 2.92’nin hareketine gerilediği için dolar kurunda 2.95 sonra 2.97 maksimum görülecek seviyeler. Aşağı yönlü harekette ise 2.90’nın altında 2.87’nin altından döner en kötü ihtimalle.”

    :

    :

    :

    :

    "Dolar bu saati bekliyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete