Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, sempozyum sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) tarafından düzenlenen “Elektrik perakende satış sektörünün geleceği” sempozyumuna katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, sempozyum sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ali Rıza Alaboyun, doğalgaz ve elektrik zammı konusunda, “Serbest piyasa ekonomisi şartları içerisinde fiyatlar yükselebilecek de, alçalabilecek de. Ama mevcut elimizdeki veriler ve maliyetler açısında yakın bir gelecekte bir zam öngörmüyoruz. Serbest piyasa ekonomisi çok önemli petrol fiyatlarına bağlı olarak, doğalgaz fiyatlarımız da üçer aylık dönemlerde yenilenmesi söz konusu. Bundan kaynaklanan fiyat indirimi de olabilir, dolar ve piyasadaki şartlara göre fiyat artışı da olabilir. Artık serbest rekabet ortamında bunu değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“İLERİ SAAT UYGULAMASINI 2 HAFTA DAHA ÖTELİYORUZ”

Sözcü'de yer alan habere Bakan Alaboyun saatlerin geri alınmasının seçim sonrasına bırakılması konusu da da açıklamalarda bulunarak,

“25 Ekim’de sona erecek olan bir ileri saat uygulaması vardı. Onu 2 hafta daha öteliyoruz. Amacımız burada tamamen gün ışığından daha fazla yararlanıp, seçimin daha güvenilir bir ortamda yapılmasını sağlamak. Güneydoğu’da biliyorsunuz saat dörtte sandıklar kapanıyordu. Sandıkların kapandığı Hakkari’de saat dördü çeyrek geçe hava kararıyor 1 Kasım’da. Yani 15 dakikalık bir süre var. Biz bunu eğer iki hafta ötelersek 17.15′de hava kararmış olacak. Dolayısıyla gün ışığından yararlanmış olacağız. Buradaki enerji tasarrufu değil amaç. Küçük çaplı tasarrufumuz oluyor ama seçim güvenliğine yönelik önemli bir karar bu. Bakım onarım açısında dört tane helikopterimiz var, sürekli denetliyorlar. Çok ileri teknoloji ile, çok uzaktan algılama ile infrared ışınlarla sıcak bölgeleri veya sorunlu bölgeleri tespit edebiliyoruz. Enerji kaçağının olduğu yerlerdeki odaklaşmayı tespit edebiliyoruz ve oralara müdahale daha çabuk olabiliyor. Pazar günü de ‘canlı bakım’ dediğimiz bir yöntemi uygulayacağız yani elektrik hatları kesilmeden… Biliyorsunuz bir yerde bir sorun olduğunda önce elektrik hatları kesiliyordu. Bakım onarım yapıldıktan sonra elektrik hatlara yeniden veriliyordu. Önce pilot bir bölge olarak başlayacağız. Daha sonrada bunu Türkiye geneline yaygınlaştırmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete