İki kolorduya jandarma yetkisi

Diyarbakır’da bulunan 7’nci, Elazığ’da bulunan 8. Kolorduya jandarma yetkisi verildi.
Terörle mücadelede yeni bir dönem başlatıldı. Diyarbakır’da bulunan 7’nci, Elazığ’da bulunan 8. Kolorduya jandarma yetkisi verildi. Böylece, askerin yeniden ‘alan hakimiyeti’nin yolu açıldı.

Terörle mücadelede jandarmadan sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bazı birlikleri de Jandarma Genel Komutanlığı harekat kontrolüne verildi. Böylece, birliklerin “alan hakimiyeti” genişletilirken, seçim öncesi güvenlik önlemleri de artırılmış olacak. Diyarbakır’da bulunan 7’nci Kolordu Komutanlığı ile Elazığ’da bulunan 8. Kolordu Komutanlığının önemli unsurlarının “iç güvenlik harekatı”nda kullanılmasıyla, terör örgütü militanlarının şimdiki gibi rahat hareket edemeyeceği bildirildi. Teröristlere karşı hava harekatının yanı sıra kara harekatının da genişletileceği ve harekat alanlarının daraltılmış olacağını belirten yetkililer, bu konuda gerekli direktiflerin askeri birliklere gönderildiğini söylediler.

GÜÇLÜ SİLAHLARA SAHİP

Jandarma yetkisi verilen iki kolorduya bağlı mekanize, zırhlı tugaylar bulunduğunu, atış ve silah gücü yönünden güçlü olan tugayların uzun süredir teröre karşı kullanılmadığı belirtildi. Şehir eylemlerine karşı da eğitilen askerlerin, gerektiği zaman Güneydoğu’nun bazı ilçelerinde yaşanan “ayaklanma” türü eylemlere karşı da kullanılacağı bildirildi. Merkezi Van’da bulunan komutanlığını ömrü Güneydoğu’da geçmiş olan Korgeneral Metin Temel’in bulunduğunu kaydeden yetkililer, seçimin güvenli bir biçimde yapılabilmesi için yeni planlamalar yapılmaya başlandığını, bu kapsamda Silahlı Kuvvetlerin bazı unsurlarının Jandarma Genel Komutanlığı harekat kontrolüne verilmesinin de önemli bir adım olduğu bildirildi.

PATLAYICILARA KARŞI ÖNLEM

Güneydoğu’da terör örgütünün “uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcıları”na karşı hangi önlemlerin alınacağı Genelkurmay Başkanlığı’nda eski bazı uzmanların da katıldığı toplantıda ele alındı. Bu konuda TÜBİTAK, Aselsan, Havelsan gibi kuruluşların da el yapımı patlayıcıların yerlerinin önceden belirlenmesinde neler yapabileceği üzerinde duruldu. Genelkurmay yetkilileri, terör örgütünün el yapımı patlayıcılarla gerçekleştirdiği eylemlerden çok, bunların etkisiz hale getirildiğini belirttiler ve daha etkili önlemler üzerinde durulduğunu söylediler. Terör örgütüne dönük hava harekatlarında kullanılan “akıllı bombalar”la örgüte çok büyük kayıplar verdirildiği ve bunun devam edeceği bildirildi.

Kaynak: sozcu.com.tr / Saygı Öztürk

    :

    :

    :

    :

    "İki kolorduya jandarma yetkisi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete