Reza Zarrab otopark görevlisini nasıl dolandırdı?

Reza Zarrab'ın üzerine şirketler kurdurup, devletin işini yapıyoruz diyerek dolandırdığı otopark görevlisi adam vergi borçları ile boğuşuyor.
Merkez Parti Genel Başkanı Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, kendisine yardım etmesi için gelen bir otopark görevlisinin Reza Zarrab tarafından nasıl dolandırıldığını anlattı. KRT'de Çağlar Cilara'ya konuşan Karslı, Zarrab tarafından dolandırılan otoparkçının devletin işini yapıyoruz diyerek kandırıldığını söyledi. Şimdi üzerine vergi borçları kalan otoparkçı, altın ticaretinden bürokratlara rüşvet verildiğini de söyledi. İşte Karslı'nın o kişiyle yaptığı görüşmenin detayları:

"REZA ZARRAB OTOPARK GÖREVLİSİNİ DOLANDIRDI ÜZERİNE ŞİRKETLER KURDU"

"İsmi geçen hayır sever vatandaşın ortağı olan, o işleri üzerinden yürüttüğü insanlar gelip beni buldu, ben onlarla konuştum. Bir arkadaş geldi diyorki; şirket benim üzerime kuruldu. Vasfı ne bu 6 şirketin ortağı olan arkadaşın. Sadece bir yerde otoparkta görevli. O arkadaş, 'beni çağırdı ve dediklerki devletin işini yapıyoruz biz, şu şu bankalarla çalışacağız, şurdan para gelecek şöyle yapacağız, ben kardeşimi de bu işe dahil ettim, altın taşıdık para geldi, şunu yaptık bunu yaptık kiminle yaptık. Büromuz belli, işlemler belli, benim vekalet verdiğim insanlar belli, hesaplara gelen paralar belli çekilen paralar belli ve Reza'nın nezaretinde bu işleri yaptık, bir gün değil yıllarca' dedi. Bunu bana anlattı. Reza'nın yanında çalışan değil, adına şirket kurduğu insan bu. 5-6  tane şirket kendi adına kurulmuş, yıllarca icraat yapılmış, söylenilen ne, devletin işini yapıyoruz, devlete yardımcı oluyoruz, devletin açıklarını kapatıyoruz.

6 TANE ŞİRKET BU ADAMIN İSE GELEN PARALAR NERDE?

Yıllarca işlemler bunun adına yürüyor, sonra da şimdi gelinen noktada bu kadar devlete yardımcı olmuş diye ödül veriliyor birisine bu insan da parasız pulsuz aç vergi cezaları da bunun üzerine kalmış o şirketler de kapatılmış, yeni şirketler açılmış. Şimdi bakın yapılan işlere. Bu şirket bu adamınsa, kurulmuş, ticari defeterleri var, yıllarca çalışmış, kocaman rakamlar, banka hesap numaraları var. Ben dinledim diyorum bunu kaç defa. Ben diyorumki, bir hukukçu olarak, bu 6 tane şirket bu adamınsa ödülü niye başkası alıyor. 6 tane şirket bu adamınsa bu kadar gelen paralar nerde. 6 tane şirket bu adamın değilse, paralar da başka yerdeyse vergi cezaları niye bu adama kalıyor. Bunu yapan arkadaş diyorki, biz bu işleri yaptık, yüzde 4'ü bürokratlara giderdi."

AÇIKLAMALARIN GÖRÜNTÜSÜ:

 

    :

    :

    :

    :

    "Reza Zarrab otopark görevlisini nasıl dolandırdı?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete