Dünya emek mücadelesinden...

Dünyada emek mücadelesinde neler oluyor?
MEKSİKA: Enerji santrali grevi

Chihuahua eyaletinin başkenti Chihuahua’daki Termoeléctrica termal enerji santralinin 200 işçisi, fazla mesai ücretleri ve diğer istekleri için 9 Şubat’ta üretimi durdurdu. 14 Aralık’tan bu yana 5. kez greve gidiliyor.

DOMİNİK CUMHURİYETİ: Grev başarıyla sonuçlandı

Santo Domingo Özerk Üniversitesi (UASD) profesörleri yüzde 40 zam ve diğer talepleri için 16 gündür sürdürdükleri grevden başarıyla çıktı. Profesörler Federasyonu (FAPROUASD) üyesi akademisyenler 26 Ocak’ta başlattıkları grevi 9 Şubat’ta sonlandırdı.

“Sağlıkta özelleştirmeye hayır!” diyor

Santo Domingo’daki 6 devlet hastanesi emekçileri; sağlıkta özelleştirmeye karşı Şubat ayı içinde aralıklı olarak birer günlük grev yapıyorlar. Emekçiler, maaşların yeniden ayarlanmasını ve daha çok sağlık çalışanı istihdam edilmesini istiyorlar.

ARJANTİN: Şoförler kontak kapatma eylemi gerçekleştirdi

La Plata kentiçi ulaşımı sağlayan Ulaşım İşçileri Sendikası (UTA) üyesi 600 şoför, Ocak ayından bu yana ödenmeyen fazla mesai ücretleri için 10 Şubat öğleden sonra kontak kapattı.

ABD: Grev kırıcılarına rağmen grev devam ediyor

Missouri’de en büyük üçüncü şehri Springfield’da kurulu Polar Tank Treyler fabrikasındaki işçiler, 5 Ocak’ta başlattıkları grevi, işverenin grev kırıcılarına ve işten çıkarma tehditlerine karşın sürdürüyor.

Kaynak: Mutahhar Aksarı | Birgün

    :

    :

    :

    :

    "Dünya emek mücadelesinden..." hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete