Günün Videosu

ABD medyası Reza Zarrab'ın avukatını böyle tanıttı

Reza Zarrab’ın savunmasını avukat Benjamin Brafman’ın üstlenmesi ABD’li medyada da dikkat çekti.
ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklamak gibi suçlamalarla ABD’de tutuklanan İran kökenli Türk işadamı Reza Zarrab’ın savunmasını avukat Benjamin Brafman’ın üstlenmesi ABD’li medyada da dikkat çekti. Bu gelişmeyi, “Reza Zarrab’ı ünlülerin avukatı savunacak” sözleriyle duyuran Amerika’nın Sesi (VOA), “Amerika’nın en iyi ceza avukatlarından biri” dediği Brafman için, “muhafazakar Yahudi, dindar ve medyatik” nitelemelerini yaptı.

VOA, “Tutuklandığı Miami’den New York’a sevki için bir süre önce otobüsle yola çıkartılan ve sevk işleminin tamamlanmasının ardından derhal hakim karşısına çıkartılacak olan Reza Zarrab’ı, ünlülerin avukatı olarak bilinen Benjamin Brafman ve birlikte çalıştığı iki yardımcısı Joshua D. Kirshnern ile Marc Antony Agnifilo savunacak” diyerek başladığı haberinde, “Reza Zarrab’ı savunacak üç avukatın da ortak özelliği hepsinin meslek hayatlarının bir bölümünde New York’ta çeşitli bölgelerde federal savcı yardımcısı olarak çalışmış olmaları ve güçlü savunma avukatları olarak tanınmaları” dedi.

VOA, Amerika’da en iyi ceza avukatlarından biri olarak bilinen Brafman’ın aralarında mafya ailesi üyeleri, siyaset, spor, iş ve sanat dünyasının ünlülerin bulunduğu tanınmış kişilerin avukatlığını yaptığını belirterek, “Avukatlık ücretinin de oldukça pahalı olduğu bilinen Brafman, kazandığı davalar ve en az ceza ile kurtardığı yüksek profilli kişilerin mahkemelerinde yaptığı güçlü savunmalarla tanınıyor” dedi.

BRAFMAN’IN “LAKAPLARI”

Brafman için “pek çok yüksek profilli davada yaptığı savunmalarla iddia makamına zor anlar yaşatmasıyla tanınıyor” sözlerini kullanan VOA, Brafman’ın, bu yılın başında bir kanser ilacının fiyatını bir gecede 5 bin dolara çıkartan girişimci Martin Shkreli’yi de savunduğuna dikkat çekti. Haberde, “Kariyerinde pek çok ödül sahibi olan Brafman, oldukça kısa olan boyu nedeniyle çeşitli lakaplarla isimlendiriliyor, ‘Kısa Yahudi Adam’, ‘Kısa Büyük Adam’ lakapları en bilinenleri” değerlendirmesi de yapıldı.

1997 yılında New York Magazine tarafından kentin en iyi ceza avukatı seçilen Brafman’ın 2005 yılında New York Eyalet Barosu’nun en iyi ceza avukatı ödülünü aldığının vurgulandığı haberde kişiliğine ilişkin olarak da şunları söyleniyor:

“Muhafazakar Yahudi olan ailesi, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra önce Avrupa’dan Küba’ya ardından da ABD’ye gelen Brafman’ın kardeşi de New York’ta din adamı olarak görev yapıyor. Eşi Lynda Brafman ile birlikte birçok dini yardım kuruluşunda aktif görev yapan Brafman dindar kimliğiyle tanınıyor. Brafman’ın New York ve Kudüs’te yaşayan iki çocuğu ile 13 torunu var.”

STRAUSS-KAHN’DAN MİCHAEL JACKSON’A

VOA haberinde, Brafman’ın savunduğu ünlülerin bazıları şöyle sıralıyor:

“IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn, sanatçı Michael Jackson, siyasetçi Carl Kruger, rap yıldızı Jay-Z, hip hop yıldızı Sean Combs, sporcu Plaxico Burress, gece klübü işletmecisi Peter Gatien, 16 yaşında cinayet işleyen bebek yüzlü katil olarak bilinen Daphne Abdela, Gambino mafya ailesinden Sammy Gravano, kanser ilacının fiyatını bir gecede 5 bin dolara çıkartan girişimci Martin Shkreli.”

Üstlendiği davalardaki kişilerin yüksek profilleri ve davaların medyanın ilgi odağı olmasının Brafman’ın ününe ün kattığı, çok sayıda televizyon programına konuk olan Brafman’ın, Amerikan ve dünya medyasının ilgi odağı olduğu belirtilirken,“Amerika'nın Sesi, ünlü avukata ulaşmayı başardı, ancak Ben Brafman Amerika'nın Sesi'nin sorularını ‘Henüz bu aşamada yorum yapmak istemiyorum’ diye yanıtladı” deniliyor.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "ABD medyası Reza Zarrab'ın avukatını böyle tanıttı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete