‘Seçim dolandırıcılarına’ dikkat!

Seçimler nedeniyle 'para ve gıda' yardımı yapacağını söyleyen dolandıcılar, girdikleri evlerdeki para ve değerli eşyaları çalıyorlar.
Yaklaşan seçimler öncesi şimdi de ‘seçim dolandırıcıları’ ortaya çıktı. Hedeflerinde ise özellikle yaşlılar var. Karabük’te ‘Seçim nedeniyle para ve gıda yardımı yapıyoruz’ diyerek 84 yaşındaki Şehri ve 90 yaşındaki Mustafa Kara çiftinin evine giren 2 kişi, içinde bin 500 lira bulunan çantayı alıp kaçtı.

Kara çiftinin oturduğu Kurtuluş Mahallesi Efe Sokak’taki evine gelen 1 kişi, kapının önünde oturan çifte, seçim nedeniyle para ve gıda yardımı yaptıklarını söyleyerek 200 liralık banknot verdi. Kimliği belirsiz kişi, paranın 100 lirasını geri alacağını söyledi. Şehri Kara, çantasından 100 lira geri vermek için eve girerken, yardım için geldiğini söyleyen kişi de peşinden gitti. Böylece yatak odasında dolabın içinde para bulunan el çantasının yerini belirleyen kişi, daha sonra araçta bekleyen müdürünün kendilerini görmek istediğini söyleyerek çifti aracın yanına gönderdi. Ardından da eve girip içinde bin 500 lira bulunan Şehri Kara’nın çantasını alıp çıktı. 2 kişi, daha sonra plakası ‘Evleniyoruz’ yazısıyla kapatılan hafif ticari araca binerek uzaklaştı.

DOKTOR PARASINI ÇALDILAR

Geri dönen çift kapıyı kilitli buldu. Yedek anahtarla kapıyı açıp içeriye giren çift, çantanın olmadığını görünce polise haber verdi. Gelen polis ekibi evde inceleme yaptı. Polislere olayı anlatan Şehri Kara, “Paramızı geri getirin güzel oğlum, yalvarıyorum size. Ben doktora gideceğim o parayla” diyerek ağladı. Mustafa Kara da “Ben 90 yaşında ihtiyar bir adamım. Paramızı geri getirin. Bizim yiyeceğimiz, içeceğimiz o. Elim ayağım tutmuyor” dedi. Polis, 2 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak: DHA
  • Ayda Tamsan
    Beton vicdanlılar Ayda Tamsan - 8 Ekim 2015 Vicdanınız kurusun diyeceğim ama zaten kurumuş, betona dönmüş vicdanlarınız. Ey güzel Allah'ım halimiz sana ayandır.

:

:

:

:

"‘Seçim dolandırıcılarına’ dikkat!" hakkında Tweetler

DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete