Nusaybin'de 2 okul ateşe verildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde dün akşam saatlerinde, daha önce de yıkılmak istenen Yavuz Selim ve Merkez ilkokulları binaları, PKK'lılar tarafından ateşe verildi.
Nusaybin Yenişehir Mahallesi Yavuz Selim Sokak'ta bulunan Yavuz Selim İlkokulu'nun çatısı, dün 19.00 sıralarında PKK'lılar tarafından ateşe verildi. Kısa sürede büyüyen yangın, binanın batı bölümünü sardı. Bölgeye giden 2 itfaiye ekibi de hendek ve barikatlar nedeniyle sokağa giremedi. Ayrıca sokak aralarından itfaiye araçlarına ateş açıldı. Sürücü tarafındaki yatak bölümü camına isabet eden mermi, diğer taraftan çıktı.

ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI

İtfaiye aracının su deposuna da bir mermi isabet etti. Ancak depo delinmedi. Silahlı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.
Açılan ateş sonucu yanan okulun olduğu bölgeye giremeyen itfaiye ekipleri de istasyona dönmek zorunda kaldı.Aynı mahallede bulunan ve Çağ Çağ Caddesi üzerindeki Merkez İlkokulu da aynı saatlerde yine ateşe verildi. Ancak yangına yine müdahale edilemedi.

Diğer taraftan Zeynel Abidin Mahallesi Divan Yolu üzerindeki bir okuma salonuna da molotof kokteylli saldırı düzenlendi. İtfaiye ekipleri burada başlayan yangını büyümeden kontrol altına alabildi.

Kaynak: Sputnik Türkiye

    :

    :

    :

    :

    "Nusaybin'de 2 okul ateşe verildi" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete