Günün Videosu

Cizre’de ‘Can güvenliğim yok’ diyen savcı, bodruma girmedi

Cizre’de Cumhuriyet Savcısı günler sonra devlet güçlerinin yaralıları infaz ettiği Cudi Mahallesi Bostancı Sokak’taki vahşet bodrumunda incelemede bulunmak üzere sokağa geldi.
Avukatlar ve olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte polis ablukasındaki 23 numaralı binanın önüne gelen savcı, ‘Can güvenliğim yok’ diyerek yaralıların infaz edildiği bodruma girmedi.

Savcının girmediği bodruma, olay yeri inceleme ekipleri girerek incelemelerde bulundu.

Avukatların ve insan hakları aktivistlerinin polisin yaptığı inceleme sırasında incelemeyi takip etme talepleri de engellendi. Polisin yaptığı incelemede, bodrumda katledilen yurttaşlara ait kalıntıları topladığı belirtildi. 

OLAY YERİ İNCELEME TİYATROSU!

İncelemenin göstermelik olduğunu dile getiren avukatlar ise “Tiyatro oynanıyor” dedi. Birinci vahşet bodrumunda yapılan incelemenin ardından savcı ve olay yeri inceleme ekipleri, enkazlarının dahi devlet güçlerince kaldırıldığı ikinci ve üçüncü vahşet bodrumlarına geçti. 

İncelemeler sırasında Cudi Mahallesi’nde Bostancı Sokak’taki insanların yakılarak katledildiği bodrumun yanında bulunan boş bir odada bir kadına ait olduğu tahmin edilen saç örnekleri bulundu. Sabah saatlerinde ise yine Bostancı Sokak’ta yer alan başka bir evde yakılmış iki insana ait olduğu tahmin edilen kemikler yurttaşlar tarafından bulundu. Kemikler olay yeri inceleme ekipleri tarafından alındı. 

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "Cizre’de ‘Can güvenliğim yok’ diyen savcı, bodruma girmedi" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete