‘Yerli’ diye ihaleye çıkıp ithal makam aracı almışlar!

​Sayıştay, hükümetin ‘tasarruf önlemi’ diye getirdiği ‘yerli makam aracı şartı’nı bürokrasinin sıradışı bir yöntemle yok ettiğini ortaya çıkardı.
Yapılan denetimlere göre Tarım Bakanlığı’nda bazı genel müdürlükler ihaleye ‘yerli otomobil’ şartıyla çıkıp, ihaleyi kazanan firmadan ithal otomobil temin etmişler.

YERLİ OTOMOBİL ŞARTI İLE İHALEYE ÇIKIYOR

Kamudaki makam araçlarına yönelik eleştirilerden sonra getirilen tasarruf önlemlerinin de, bürokrasiyi ‘yabancı makam aracı’ ısrarından vazgeçiremediği ortaya çıktı. Sayıştay’ın tasarruf tedbirlerinin getirildiği 2014 yılına ilişkin yaptığı denetimlere göre, bazı genel müdürlükler ihaleye ‘yerli otomobil’ şartıyla çıkıyor ancak ihaleyi kazanan firmadan ‘yabancı otomobil’ temin ediyor.


Söz konusu duruma Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın denetimleri sırasında rastlandı ve bakanlığın denetim raporunda da ayrıntılı bir şekilde işlendi.

Hürriyet gazetesinden Hacer Boyacıoğlu’nun haberine göre, Taşıt Kanunu ve Bakanlar Kurulu Kararları’yla belli makamlar dışında ne olursa olsun yabancı menşeli taşıt edinilemeyeceğinin hükme bağlandığına dikkat çekilen raporda, “Yapılan incelemede, yerli olarak ihalesi yapılan bazı birimlere ait araçların, sonradan yabancı menşeli araçlara çevrildiği ve bu şekilde kullanıldığı görülmektedir. Yerli olarak ihalesi yapılan araçların ihaleden sonra yabancı menşeli araçlara çevrilmesi ve bu şekilde kullanılmasının, hem ihale mevzuatına hem de Taşıt Kanunu’na uygun olmadığı değerlendirilmiştir” denildi. Bakanlıkta genel müdürlüklerde bu yolla 3 Volkswagen, 2 de Skoda marka binek aracının kullanıldığı belirlendi.

Kaynak: Hürriyet / Hacer Boyacıoğlu

    :

    :

    :

    :

    "‘Yerli’ diye ihaleye çıkıp ithal makam aracı almışlar!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete