​Taner Yıldız önce müşavir yaptı, şimdi de damat yapıyor

Taner Yıldız'ın müşavir yaptığı AKP'li vekilin oğlu şimdi de Yıldız ailesine damat oluyor.
Ermenek'teki maden faciasında henüz madencilerin cesetlerini çıkarma çalışmalarına devam edilirken, dönemin Enerji Bakanı Tanar Yıldız tarafından Bakanlık Müşavirliğine atanan AKP'li Necdet Ünüvar'ın oğlu Alaattin Ünüvar'ın Yıldız ailesine damat olarak katılmaya hazırlandığı ortaya çıktı. 

SIRRI SONUNDA ORTAYA ÇIKTI

AKP adana milletvekili Necdet Ünüvar'ın oğlu Alaattin Ünüvar Taner Yıldız tarafından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na müşavir olarak atanmıştı. Peş peşe gelen maden facialarıyla koltuğu tartışılır hale gelen Yıldız'ın bu atama kararı da uzun süre konuşulmuştu. 25 yaşında yüksek maaşla Bakan danışmanı olan gencin sırrı sonunda ortaya çıktı.  Ünüvar Taner Yıldız'ın akrabaları Baransel-Ömer Yaşar çiftinin kızları Merve ile dünya evine giriyor. Alaattin Ünüvar ile Merve Yaşar'ın nikahı 1 Ekim Perşembe günü ATO Congresium'da kıyılacak.Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nunda davetli olduğu nikahta Taner Yıldız'da şahitlik yapacak.

ATAMADAKİ ÜÇ İSİM 

Alaattin Ünüvar, 19 yaşında üniversite öğrencisi olduğu dönemde AKP Gençlik Kolları üyesi oldu. Ardından önce Keçiören sonrada Ankara İl Gençlik Kolları üyeliği yaptı. 13 Kasım 2014'te yayımlanan Alaattin Ünüvar'uın atama kararnamesinin altında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın imzası bulunuyordu. Atama sonrası Ünüvar'a, kamuda üst düzey bürokratlar gibi 3600 ek gösterge üzerinden maaş verilmeye başandı. Daha önce enerji alanında hiçbir işte çalışmayan Ünüvar, bu atamayla memurluk sınavındanda muaf tutuldu.

Kaynak: Asuman Aranca / Sözcü Gazetesi
  • ramazan
    UYANIK OLALIM ramazan - 1 Ekim 2015 BU ARKADAŞIN ENERJİ BAKANLIĞINA MÜŞAVİR OLMASINI Kİ HEMEN MEZUN OLUR OLMAZ BU ''AK BAŞARISINI '' MERAK EDİYORDUM MADEM BU KADAR HERŞEY AK PAK O ZAMAN :)))

:

:

:

:

"​Taner Yıldız önce müşavir yaptı, şimdi de damat yapıyor" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete