O rektör hakkında mobbing iddiası mecliste

CHP Trabzon milletvekili Avukat Haluk Pekşen'den Davutoğlu'na sorular...
Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber'in göreve başladıktan sonra üniversite çalışanları arasında ayırımcılık yaptığı ve çalışanlara mobbing uyguladığı iddialarını CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen Meclis gündemine taşıdı.

İşte Davutoğlu'nun cevaplaması beklenen o sorular:

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU  tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 

Saygılarımla.

Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber hakkında göreve başladıktan sonra üniversite çalışanları arasında ayırımcılık yaptığına, önyargılı davrandığına, çalışanlara mobbing uyguladığına, akademik personele yönelik olarak sürekli soruşturma açtığına, mahkemelik olduğuna, soruşturma tehdidi yüzünden iş huzurunun kalmadığına; üniversite 
içerisinde belirli kişilere yönelik hasmane bir tutum sergilendiğine dair birçok şikâyet tarafıma iletilmiştir. Bu bağlamda;

1. Rektör Süleyman Büyükberber'in son üç yıl içinde bizzat kendisinin soruşturma açıp kendisinin ceza verdiği üniversite genelinde kaç tane dosya vardır?

2. Rektör ile akademik personel arasında rekor sayıda mahkemelik sorun olduğu doğru mudur? Rektör ile akademik personel arasında mahkemede görülen kaç adet dava bulunmaktadır?

3. Rektör hakkında yapılan şikâyetlere yönelik olarak YÖK’ün soruşturma yerine inceleme başlatıp, Danıştay’ın esastan incelemesinin engellediği doğru mudur?

4. Rektör hakkında yapılan şikâyetlerle ilgili şimdiye kadar ne gibi işlemler yapılmıştır?

5. Rektörün, Dekanlık soruşturmaları sonucunda ceza verdirtip sonrasında personelin cezalarını sözde affettiği ya da zaman aşımına bıraktığı doğru mudur?

6. Rektörün açtırdığı soruşturmalarla hukuku amacı dışında kullanarak personeli zan altında bırakmak ve haklarını mahkemede aramalarını engellemeye yönelik bir çeşit belge üretme faaliyetinde olduğu doğru mudur?

7. Mahkemelerin Rektörlük’ten istediği bazı belgelerin mahkemeye iletilmemesinin sebebi nedir? Adaleti bizzat Rektörün engellediği doğru mudur?

8. Rektörün somut belge ve delil göstermeden adeta fiili bir durum yaratarak kendisine muhalif gördüğü personel hakkında zoraki "kurul kararları " aldırdığı ve bu kararları mahkemelerde sözde delil olarak kullandığı doğru mudur?

9. Rektörün üniversite camiasını kucaklayamadığı, adil bir davranış sergilemediği, üniversite personelinin çalışma huzurunu bozan, tehdit, mobing gibi davranışlarına yönelik olarak ne zaman gereken önlemler alınacaktır?



KARSIGAZETE.COM.TR
  • Selami cinar
    Selami cinar - 12 Ekim 2015 Bu adan hala gorevde mi yahuuuu

:

:

:

:

"O rektör hakkında mobbing iddiası mecliste" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete