Karayalçın: İddia gerçekse durum vahim

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, darp edilen CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ hakkında açıklamada bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin CHP'li üyeleri, Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde tedavi gören Hüseyin Sağ'ı ziyaret etti.

Sağ ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Karayalçın, CHP İstanbul örgütü, ilçe örgütleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve tüm CHP'liler olarak Sağ'a yapılan saldırıyı kınadıklarını, olayın faillerinin ivedilikle ortaya çıkarılmasını gerekli gördüklerini söyledi.

Murat Karayalçın, Hüseyin Sağ'ın İstanbul'da imar savaşçısı kimliğini taşıdığını, kendi ilçesinin yanı sıra İstanbul'un tümünde yasalara, kamu çıkarına, kamu vicdanına karşı yapılan tüm eylemlerin karşısında duran ve bundan sonra da duracak olan biri olduğunu dile getirdi.

İDDİA GERÇEKSE DURUM ÇOK VAHİM

Saldırının niteliğini bilmediğini belirten Karayalçın, şöyle konuştu:

"Saldırganların kimliğini bilmiyorum, bilmiyoruz. Bu, eğer Sayın Hüseyin Sağ'ın uğruna mücadele verdiği imar sorunlarıyla ilgiliyse durum gerçekten çok vahim demektir. Bu, İstanbul'da rant arayışlarının, yasalara, kamu vicdanına aykırı İstanbul'un yapılandırılması çabalarının nereye ulaştığını gösteren bir olay niteliğini taşıyacaktır. Eğer rant arayışıyla bir bağlantı taşımıyorsa, basit bir olaysa, bunun da ayrıca İstanbul'da gündelik yaşam için çok ciddi bir olumsuzluk taşıdığına CHP İstanbul İl Başkanı olarak dikkatinizi çekmek istiyorum. Sayın Sağ arabasını kullanırken kimseye çarpmadı. Saldırganlar Hüseyin Sağ'ın arabasına arkadan çarpanlardır. Hem arkadan çarpıyorlar hem de Hüseyin Sağ'ı kıyasıya, ameliyatlık yapıncaya kadar dövüyorlar."

KİM YAPTIYSA İVEDİLİKLE ORTAYA ÇIKARILMALI

CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın, Kadıköy'de sokak ortasında meydana gelen saldırıyı kimsenin engelleyemediğini, kolluk güçlerinin bölgede bulunmadığını ve olaya müdahale edemediğini anlatırken, "Bunlar ya da bunların dışındaki bir gerekçeyle kim saldırmış olursa olsun bunların ivedilikle ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Konu dün Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'ne intikal ettirildi. Ben bugün İstanbul İl Başkanı olarak öteki yöneticilerle görüşme yapacağım ve bu konudaki duyarlılığımızı onlara aktaracağım. Faillerin bir an önce yakalanmasını bir kez de ben talep edeceğim. İçtenlikle inanıyorum ki Sayın Hüseyin Sağ'ın mücadelesi kim olursa olsunlar, saldırının boyutu ne olursa olsun bundan sonra da devam edecektir. Sayın Sağ, İstanbul'un imarına bundan sonra da sahip çıkacaktır" dedi.

Murat Karayalçın, "CHP'nin içinde farklı bir takım görüşler, konuyla ilgili farklı kümelenmeler varmış gibi" yanlış yorumlar yapıldığına değinerek, "Biz biriz, bütünüz, hepimiz Sayın Hüseyin Sağ'ın yanındayız" ifadesini kullandı.

"Yalı ve Ataşehir Belediyesi ile ilgili olduğu konusunda 2 iddia var. Bunlar için neler söyleyeceksiniz" sorusuna Karayalçın, "Yalıyı duymadım. Ataşehir Belediyesi ile ilgili böyle bir sözün edildiğini duydum ve çok derin bir üzüntü duydum bundan. Böyle bir şey asla olamaz. Asla olamaz. Altını çizerek söylüyorum. Böyle bir şey söz konusu değildir. Ataşehir Belediyemizin değerli yöneticileri de zaten dayanışma için burada" yanıtını verdi.

Murat Karayalçın, "Reza Zarrab'ın yalısıyla ilgili olabilir mi" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Yalıyı bilmiyorum. Olabilir, geri kalanların hepsiyle ilgili olabilir. Geri kalanlarla ilgili bir şey söyleyemem. Bununla ilgili bir yorumda bulunmak durumunda değilim. Her olayın karşısında durmaya çalışan bir siyasetçi Sağ. O nedenle çok geniş bir aralık olabilir. Hüseyin Bey'in karşı çıktığı dosyalardan, olaylardan zarar gören, rahatsızlık duyan çok sayıda insan olabilir. Onun için ben 'Şu kişidir, şu yalıdır, şu yapıdır' diye bir tahminde bulunmayı doğru bulmam. Bizim içimizle ilgili 'O yaptırdı, bu destek çıktı' şeklindeki açıklamaların kesin olarak doğru olmadığını ifade etmek isterim."

Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "Karayalçın: İddia gerçekse durum vahim" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete