Damada özel havaray

Aydınlı grubunun Sarıyer’deki “Vadi İstanbul” projesindeki AVM’ye yolcu taşımak için 750 metrelik havaray yapılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadının şirketi Aydınlı grubunun Sarıyer’deki “Vadi İstanbul” projesindeki AVM’ye yolcu taşımak için 750 metrelik havaray yapılacak.

Bakırköy Florya’daki eski SSK arazisine, Aydınlı Grup’un yaptığı, tartışmalara konu “Koru Florya” konut ve AVM projesi, alt geçit projesiyle de haberlere konu olmuştu. Aydınlı Grup, “Koru Florya”nın önünde bulunan E-5 üzerindeki üst geçidi kaldırıp, yeraltı geçidi yaptı. Koru Florya’nın görüntüsünü bozan üst geçidi kaldıran Aydınlı Grup, aynı zamanda proje kapsamındaki AVM’ye yaya girişini kolaylaştırmış oldu. Gerçekleşirse ilk olacak. Ancak, yapılan yaya altgeçidine “Koru Florya” adının verilmesi tepki çekti. Konuyu CHP’li Belediye Meclis üyesi Erhan Aslaner, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı.

BU İSMİN VERİLMESİ ŞARTA BAĞLANMIŞTI

Aslaner verdiği önerge ile Cennet Mahallesi sakinlerinin geçide, eskiden olduğu gibi Cennet Mahallesi isminin verilmesini istediğini belirtti. Ancak edinilen bilgiye göre, alt geçidi bedelsiz yapan firma ile Belediye’nin yaptığı protokolde, geçide bu ismin verilmesi şarta bağlanmıştı.

Aydınlı grubunun da içinde bulunduğu “Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı”nın, “Koru Florya”dan çok daha büyük bir projesi olan “Vadi İstanbul” da benzer bir ayrıcalık taşıyor. Arena Stadı’nın yanı başında, Cendere Vadisi’ne yayılan devasa projenin birinci aşaması tamamlandı, ikinci aşamanın ise projesi askıya çıktı. “Vadi İstanbul” içerisinde yer alacak olan AVM’den, Arena Stadı’nın yanındaki metro hattına bağlantı sağlayacak olan havaray projesi, ÇED onayı için İstanbul Valiliği’ne sunuldu.

Firma yetkililerinin basına yaptıkları açıklamalarda, Türkiye’nin ilk özel metrosu denilse de, yapılacak olan yaklaşık 750 metrelik havaray sistemi. Konuyla ilgili sunum dosyasında şöyle deniyor:
Amaçlarını gizlemiyorlar
“Türkiye’de ilk defa raylı sistem alanında özel sektör teşebbüsüyle işletmeye alındıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek olan ‘Vadi İstanbul Havaray Projesi’nin hat uzunluğu yaklaşık 750 metre olup, tamamıyla projeye özel bağımsız viyadükler üzerinde olacak şekilde tasarlanmıştır.” Metroyu, “Vadi İstanbul”un AVM’sine bağlayacak olan özel havaray sisteminin amacı gizlenmiyor. Yine sunum dosyasında aynen şöyle deniyor: “Stadyumdaki etkinliklere gelecek olan yolcuların, özellikle hafta sonları, Vadi İstanbul AVM'ye ve dinlenme alanlarına taşınması planlanmaktadır.”

Kaynak:  Yurt / Mehmet Demirkaya

    :

    :

    :

    :

    "Damada özel havaray" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete