'Türkiye, AB tarafından mülteci taşeronluğuna itiliyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Koç, Brüksel'de gerçekleştirilen AB-Türkiye Zirvesi'ne değinerek AB'nin karşısında bir mülteci sorunu var. Bu mülteci sorununu Türkiye üzerinden maddi olarak bedelini ödeyerek yani Türkiye'yi bir mülteci taşeronluğuna iterek halletmek istiyor. Bu süreci bir tarih noktasında Türkiye'nin ucu açık bir süreç değil ucu net, tarihi belli bir süreç olarak tarif etme sürecine taşıması gerekiyor dedi. Koç, ayrıca çarşamba günü Diyarbakır'a bir ziyaret gerçekleştireceği belirtilen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin içeriğine ilişkin bir metin olmadığını ifade etti.

TÜRKİYE'NİN TARİHİ BELLİ BİR SÜRECE TAŞIMASI GEREKİYOR

DHA'nın haberine göre; AB'nin karşı karşıya kaldığı mülteci sorunu üzerinden Türkiye'yi mülteci taşeronluğuna ittiğini savunan Koç, AB'nin karşısında bir mülteci sorunu var. Bu mülteci sorununu Türkiye üzerinden maddi olarak bedelini ödeyerek yani Türkiye'yi bir mülteci taşeronluğuna iterek halletmek istiyor. Türkiye gittikçe zayıflayan meşruiyet algısını geçici olarak bu vesileyle fırsat bilerek o çevrelerce onarmak istiyor. Karşılıklı faydalanma alanı ortaya çıkmış bulunuyor. Bu süreci bir tarih noktasında Türkiye'nin ucu açık bir süreç değil ucu net, tarihi belli bir süreç olarak tarif etme sürecine taşıması gerekiyor

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "'Türkiye, AB tarafından mülteci taşeronluğuna itiliyor'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete