"Tayyip Erdoğanlar bu sürecin altında kalmaya mahkum"

AKP ile Doğu Perinçek arasında bir işbirliği olduğu yönünde güçlü iddialar var. Perinçek, değişenin kendileri olmadığı, AKP'nin Perinçek çizgisine geldiği görüşünde. Bunu defalarca anlattı.
İşte Armağan Çağlayan'ın Doğu Perinçke'le Nokta Dergisi için yaptığuı o röportaj...

Ne olacak Doğu bey? Başkanlık sistemine mi geçilecek?

Yok, sıfır ihtimal. Türkiye’nin birikimlerine bakıyorum ben. Parlamento’daki parmakları saymıyorum. Türkiye’nin birikimleri, gelenekleri, bunlara baktığım zaman Başkanlık sistemi olmaz, tutmaz.

Atatürk de zamanında 'Başkan’dı.

Cumhurbaşkanıydı. Hiçbir zaman Başkanlık sistemini benimsemedi. İlk önce Meclis hükümeti sistemiydi. Kuvvetli Meclis, kuvvetli başkan değil. 1924 anayasasıyla biraz yürütmenin durumu güçlendirildi. Sebebi de devrim yapıyorsunuz, merkezden çevreye olacak. Devrim sırasında biraz güçlendirdiler yürütmeyi ama buna rağmen Başkanlık sistemi değil. Yine kuvvetler ayrılığının olduğu sistem. Ama Atatürk’ün kişiliğinden gelen kuvvetli bir lider var o ayrı mesele.

"HİTLER DE YÜZDE 50 ALDI, ŞİMDİ MEZARI BİLE YOK!"

Tayyip Erdoğan da çok kuvvetli bir lider.

BOP eşbaşkanı. BOP eşbaşkanı nasıl kuvvetli olacak? Başkasının sopasıyla kuvvetli olamazsınız. 34 yerde "BOP eşbaşkanıyım" dedi. Hepsini saptadık. Gizli saklı değil, kamuoyu önünde, kongrelerde, basın önünde vs. 34 yerde “Ben Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eşbaşkanı’yım” diyor.

2004 yılı 14-15 şubat gecesi Kanal D ekranından Teke Tek Programı’nda “Hani var ya Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi, biz o proje kapsamında Diyarbakır’ı merkez yapacağız” diyor. Bunu kamuoyu önünde söylüyor. Şimdi bu nasıl kuvvetli adam. Başka bir projenin görevlisi.

Başka bir devletin görevlisi. Kuvvetli adam başka bir devletin görevlisi olur mu?  ‘Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanıyım’ dediğiniz anda sizin kuvvetinizde söz edilebilir mi? O ne demek? Amerikan devletinin sıra düzeni içinde bir yerde duruyor. Bu Pentegon mudur, Dışişleri Bakanlığı mıdır, başka kuruluşlar mıdır, bu BOP Eşbaşkanlığı Amerika’da nereye bağlıysa orada görevli. Nasıl kuvvetli?

Hangi seçime girse kazanıyor. Son tahlilde halkın gözünde büyük lider?

Kazanıyor değil, kazandırılıyor. Sistem şu an Türkiye'ye hakim ve onun arkasındaydı, kazandırdı. Ama yarın ne olacağı konusunda buradan bir sonuç çıkartamayız. Padişah da 1922 yılının 30 Kasım'ına kadar padişahtı. Saltanat kaldırıldı ve yıkıldı. Hitler dört tane arka arkaya seçim yaptı 1933-34 yıllarından itibaren. En son yüzde 50'nin üzerine kadar çıktı. Ama ne oldu? Hitler'in şimdi tozu var mı? Bana bir tozunu gösterebiliyor musun? Mezarı bile yok. Tayyip Erdoğan'lar bu sürecin altında kalmaya mahkum.

Dışarıdan baktığımızda sizi neredeyse AKP’ye yakın bir çizgide görüyoruz. Ama şimdi bayağı bir muhalefet gibi konuşuyorsunuz.

Vatan mücadelesinde biz varız. Onlar yeni geldiler. İki noktada, bir; onlar PKK’ya karşı mücadelede açılım yaptı. Biz dedik ki “Böyle olmaz. PKK’ya karşı devletin gücünü kullanmak lazım.” Onlar bizim dediğimiz yere 24 Temmuz 2015’te geldi.

Biz onların yanına gitmedik ki! Cezaevinden çıkarken ne dedik? “Kınından çıkmış kılıç gibiyiz. Cemaatleri Türkiye’den temizleyeceğiz” dedik.

Onlar oraya geldi, biz gitmedik ki. Kim güçlü burada? Vatan Partisi'nin programına ve önümüze koyduğu görevlere Tayyip Erdoğan’lar geldi, biz onlara gitmedik. Biz de bundan son derece memnunuz.

Gücümüzü görüyoruz, etkimizi görüyoruz. Demek ki biz Türkiye’de hükümetleri hatta en ters hükümetleri bile etkileyecek Türkiye’nin önüne önemli çözümler koyuyoruz.

ÇANKAYA RUHU İLE SAVAŞTIKLARI İÇİN SARAYI YAPTILAR!

İktidara gelseniz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı öyle kalır mı?

Orayı Türkiye Bilim Araştırma Merkezi yapacağız. Orayı Türkiye’nin bilim akademisi yapacağız onu kararlaştırdık. Tekrar Atatürk’ün Çankaya’sına taşıyacağız. Çankaya çok tarihi sembolik bir şey. Onlara dokunmamak lazım. Onlar gelenek yaratan, kurumlaşmış olan yerler. Onlar (AKP) Çankaya ile savaştıkları için  Kemalist devrimle savaştıkları için  Çankaya’nın karşısına Beştepe diye bir şey çıkartmaya çalıştılar. Ama Çankaya’nın arkasında bir İstiklal Savaşı var. Beştepe’nin arkasında ne var?

Bir mücadele var ama!

Ne için? Türkiye’nin kaynaklarını paylaşma mücadelesi. Türkiye’nin kaynaklarına el koyma mücadelesi. Sıcak para komisyonculuğu. Yani kıyaslanabilir mi? Birisi yoktan bir cumhuriyet var ediyor, vatanı bütünleştiriyor, tüm dünyayı etkiliyor. Diğeri ise o cumhuriyetin yarattığı değerleri yabancılarla paylaşıyor.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    ""Tayyip Erdoğanlar bu sürecin altında kalmaya mahkum"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete