İlber Ortaylı Rusya'da arabulucu olacak

Türkiye’nin, tarihçi İlber Ortaylı’yı arabulucu olarak Rusya’ya göndereceği iddia edildi.
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizle ilgili Rusya lideri Putin, ilk adımın Türkiye tarafından atılmasını istemişti. Ayrıca birçok ülke Türkiye'ye, arabulucu olalım mesajını vermişti. Sırbistan, Finlandiya ve Belarus gibi ülkelerin arabuluculuk teklifleri Ankara tarafından reddedildi. Ankara, ilişkilerin düzelmesi için farklı bir ülkenin devreye girmesine sıcak bakmıyor. Ancak sorunun çözümü ile ilgili Ankara'nın çok farklı bir planı olduğu öğrenildi. 

"İLBER ORTAYLI'NIN DA İÇİNDE BULUNACAĞI BİR EKİP"

Çağlar Cilara'nın KRT'deki televizyon programına konuk olan Yeditepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Furkan Kaya, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın arabulucu olarak Rusya'ya gideceğini ileri sürdü. Kaya'ya göre, Ortaylı, deneyimli akademisyenlerden oluşan bir heyetle Rusya'ya gidebilir. Ortaylı'nın bu teklifi kabul edip etmediği bilinmiyor.

Ortaylı'nın, Türkiye ile Rusya'nın arasını düzeltmek için arabulucu olarak Rusya'ya gönderileceği bilgisine ulaşan Kaya, heyette yer alacak diğer isimleri açıklamadı ancak o isimlerde kamuoyunun çok yakından tanıdığı akademisyenler.
Kaya, "İlber Ortaylı'nın da içinde bulunacağı bir ekip Rusya'ya gidecek, orada bir arabuluculuk zemini arayacak" dedi.

 

    :

    :

    :

    :

    "İlber Ortaylı Rusya'da arabulucu olacak" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete