​Diyanet sendikasından çarpıcı rapor

Türk Diyanet Vakıf Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-Sen), müftülüklerde yaşanan hukuksuzlukları tek tek tespit edip rapor haline getirdi.
Raporda, bazı Müftülüklerdeki görevlendirmelerde sendikal ve siyasi referanslarının dikkate alındığı, bazı din görevlilerinin bir partinin temsilcisi gibi davrandığı belirtildi. 1 Kasım seçimleri öncesi AKP'li bazı milletvekilli adaylarının cami cemaatine konuşma yapmasına imkan sağlandığı vurgulandı.



Rapora göre farklı düşüncedekiler ise düşmanca tavır alınıyor, din hizmeti sunan kişiler kürsü ve mihrapta anlattıklarına kendileri uymuyor. “Camide siyaset olmaz” diyen din görevlileri ise ‘paralelcilikle' suçlanıyor. Rapor, teşkilattaki problemlerin Diyanet'in saygınlığını sarsacak boyutlara ulaştığına dikkat çekiyor. Ve ekliyor: Din adamlarına güven yüzde 43'e kadar düştü. Diyanet camiasının ikinci büyük sendikasının hazırladığı rapor, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar'a sunuldu.

Raporda, Çorum'da seçim öncesi Kur'an kursunu ziyaret edip konuşma yapmak isteyen milletvekiline, ‘Yanlış anlaşılır' diye müsaade etmeyen iki Kur'an öğreticisinin azarlandığı da yer aldı. İddiaya göre bu kişiler, tehdit edilip siyasetçiden özür diletildi.

Kaynak: İlyas Koç / Zaman Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Diyanet sendikasından çarpıcı rapor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete