Cemil Çiçek'ten 3 dönem kuralına karşı kıyak teklif!

Çiçek, milletvekilleri ile ilgili düzenlemeyi Meclis Başkanlığı'na, Ankara milletvekili sıfatıyla sundu.
İktidar ve muhalefet partileri arasında uzlaşma çıkmayınca, milletvekilleriyle ilgili düzenlemeyi AKP'de 3 dönem kuralına takılacak ve AKP'den vekil olamayacak olan Meclis Başkanı Cemil Çiçek teklif olarak sundu.

Çiçek, milletvekilleri ile ilgili düzenlemeyi Meclis Başkanlığı'na, Ankara milletvekili sıfatıyla sundu.

22 maddelik Teklif ile milletvekillerinin, vekilliği sona erenler ve dışarıdan kabineye bakan olarak atananları kapsıyor.

TEKLİFTE YOK YOK!

Milletvekillerinin maaşları en yüksek devlet memurunun aldığı miktar olarak belirleniyor. Milletvekilleri en yüksek devlet memurunun almakta olduğu tüm mali haklardan yararlanabilecek. Milletvekilleri seçildikleri günden itibaren kanunla belirlenen mali ve sosyal hakları kullanabilecekler. Aynı şekilde seçildikleri günden itibaren yolluk ve harcırahları kullanmayı da kazanmış olacaklar. Milletvekili haklarına dışardan atanan bakanlarda sahip olacak. Kadın milletvekilleri doğumdan önce ve sonra toplam on altı hafta süreyle analık izni kullanabilecekler.

Hayatı sona eren milletvekillerinin yakınlarına aldıkları 12 aylık maaş tutarı ölüm yardımı olarak ödenecek. Teklif ile TBMM üyelerinin protokol yerleride düzenleniyor. Buna göre; eski TBMM Başkanları eski Cumhurbaşkanlarından sonraki sırada yer alacak. TBMM üyesi olan parti yöneticileri ve Meclis amirleri için de protokol sırası düzenleniyor. Eski ve yeni milletvekillerine eşlerine ve çoçuklarına diplomatik pasaport verilecek.

Aynı şekilde bu haktan dışarıdan atanan bakan eş ve çoçuklarına da verilecek. Teklif ile milletvekili tanımı da yapılıyor. Buna göre milletvekillerinin yapacağı ve yapamayacağı işlerde yeni düzenleme ile belirleniyor. Milletvekilleri resmi ve özel şirketlerde ücret karşılığı çalışamayacaklar. İş takipçiliği yapamayacaklar.

ARINÇ: "3 GÜN KONUŞURLAR, DÖRDÜNCÜ GÜN BİTER" DEMİŞTİ!

Bülent Arınç, Meclis'te yaptığı açıklamadı, "Bizden öncekilerin hepsi yazlıklara kavuştu. Villaları var. Ne lafı olacak, üç gün konuşurlar dördüncü gün biter kardeşim. Bu dönemin bir şerefi olsun" dedikten sonra Cemil Çiçek'e çağrıda bulunarak, "Milletvekilleri için niye kanun çıkaramıyoruz, neden biraraya gelmiyoruz? Meclis Başkanımızdan da buna öncülük yapmasını istiyorum. ocak ayı içerisinde bu konuyu gündemden çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum.” demişti.

    :

    :

    :

    :

    "Cemil Çiçek'ten 3 dönem kuralına karşı kıyak teklif!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ