4x100 Aziz Nesin ile sona erdi

100 yaşını deviren dört oyun yazarımız Haldun Taner, Melih Cevdet Anday, Oktay Rifat, ve Aziz Nesin’in sık sahnelenmeyen oyunlarından oluşan bir seçki hazırladı.
Bakırköy Belediye Tiyatroları(BBT), Kasım ayı boyunca süren “4x100” isimli projesi kapsamında, 100 yaşını deviren dört oyun yazarımız Haldun Taner, Melih Cevdet Anday, Oktay Rifat, ve Aziz Nesin’in sık sahnelenmeyen oyunlarından oluşan bir seçki hazırladı.

KONUŞANLAR İSE ÜLKENİN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİDİR

Tiyatromuzun klasik eserlerini öncelikle yeni kuşaklara aktarmayı hedefleyen tek günlük bu etkinliklerden sonuncusunda; AytekinÖzen'in yönetiminde Aziz Nesin'in "Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı" isimli oyunu seyirci ile buluştu.
Övreke ve Limia ezeli iki düşman ülkedir. Sürekli savunma halinde ve her an savaş durumundadırlar. Zolpon ülkesi ise bu iki devlet arasında devamlı arabuluculuk görevi üstlenerek kendi ekonomisini ayakta tutar. Oyun; bu üç ülke arasındaki müzakere sürecine tanık eder seyirciyi. Konuşanlar ise ülkelerin üst düzey yöneticileridir.

"Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı"; sudan sebeplerle çıkarılan savaşların altında yatan çıkar hesaplarına ve halkın bu hesapların altında nasıl ezildiğine değinirken saçma olanı politik bir komediye dönüştürür. 
Oyunun sahnelenmiş okuma tiyatrosu olarak sunumunun öncesinde yönetmeni Aytekin Özen ile değerli yazar Özen Yula'nın moderatörlüğünde, Aziz Nesin üzerine bir söyleşi düzenlendi.


Ali Aziz ÇÖLOK, Ali KİL, Ali Rıza KUBİLAY, Burç ARA, Gözde AYAR, Hüseyin DURAK, Muhammet ÇAKIR, Murat ŞENOL, Mustafa Sercan YENER, Orhan Kemal AYDIN, Sevda KARABULUT, Tuğba YARBAĞ ve Yonca CEVHER’in rol aldığı bu özel etkinlik ; seyircinin yoğun ilgisiyle Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

    :

    :

    :

    :

    "4x100 Aziz Nesin ile sona erdi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete