Rusya'dan Türk askerine karşı Irak'a destek

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin başkanlığındaki bir heyet, Irak’ın başkenti Bağdat’a çıkarma yaptı.
Gazetecilere açıklama yapan Bogdanov, “Görüşmede Türk askerlerinin Irak topraklarındaki yasadışı varlığı da görüşüldü. Rusya, toprak bütünlüğüne ve Irak’ın egemenliğine saygı temelinde Irak hükümetinin resmi konumuna verdiği desteği ifade etti” dedi.Türkiye’nin aralık ayında Musul’un Başika bölgesindeki askeri üsse asker ve tank sevk etmesi Ankara Bağdat hattında kriz yaratmış, Irak hükümeti askerlerin derhal geri çekilmesini istemişti. Rusya daha önce de bu konuda Irak hükümetine desteğini ifade etmişti.

STRATEJİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALANACAK

Kommersant gazetesinin haberine göre, Rogozin ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov’un da bulunduğu Rus heyeti, yarın Bağdat’ta Irak’ta Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile görüşecek. Görüşmelerde, Rusya ve Irak arasında askeri alanda ve enerji konusunda işbirliği anlaşmaları imzalanacağı bildirildi.

Heyette yaklaşık 90 Rus işadamı da yer alıyor. Sputnik’e konuşan Iraklı bir kaynak, yarın Bağdat’ta düzenlenecek basın toplantısında, son 1,5 yıldır iki ülke arasında ele alınan stratejik işbirliği anlaşmasının imzalanacağını belirtti.

Kaynak: sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Rusya'dan Türk askerine karşı Irak'a destek" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete