İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait hedeflere hava saldırısı düzenledi.
İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının, Gazze'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait hedeflere hava saldırısı düzenlediği bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait bir hedef İsrail savaş uçağı tarafından hedef alındı" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, hava saldırısının, gün içerisinde "Gazze’den atılan ve İsrail’in güneyindeki Eşkol bölgesini vuran bir rokete karşılık" düzenlendiği iddia edildi. İsrail radyosunda yer alan bir haberde, Gazze Şeridi'nden İsrail'in Eşkol kentine roket mermisi atıldığı ileri sürülmüş ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirilmişti.

220 YARALI, 3 ÖLÜ

Akşam saatlerinde İsrailli askerler ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmada Tulkerem’de ağır yaralanan 18 yaşındaki Huzeyfe Osman Süleyman gece geç saatlerde hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde iki hahamı başından vurarak öldürmesi üzerine İsrailli askerler tarafından öldürülen Muhanned el-Halebi’nin ailesinin yaşadığı Ramallah’ta bulunan evi İsrail askerleri tarafından gece yarısı basıldı.

İsrail askerleri Ramallah’ın Beyt Eil bölgesinde yerleşim yerlerine ateş ederken Nablus’un güneyinde bir köyü ve Ramallah’ın Beytunia kasabasına baskın düzenledi. Filistin Kızılayı'nın yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusunun son 24 saatte yaptığı saldırılarda 220 Filistinli yaralandı, 3 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Radikal

    :

    :

    :

    :

    "İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete