Emine Erdoğan'a tepki: "Tesettür değil, teşhir malzemesi"

Tesettür şekillerini eleştiren Karslı ve Şimşek çarpıcı sözler söyledi. Karslı, günümüzde tesettürün teşhir malzemesi haline getirildiğinden yakındı.
KRT'de Çağlar Cilara'nın Siyaset ve Adalet isimli programına konuk olan CHP eski milletvekili Berhan Şimşek ve Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Brüksel'de dünyanın en pahalı çanta mağazasını kapatıp alışveriş yapmasını eleştirdi. 

Emine Erdoğan üzerinden tesettür şekillerine geldi konu. Karslı günümüzde tesettürün teşhir malzemesi haline getirildiğini söyledi. Bazı türbanlı kadınların kendilerini teşhir ettiklerini söyledi ve şöyle konuştu:

"Tesettürden çıkıyorlar. Tesettürün manası örtmektir, eğer bunu yapmıyorsak o zaman teşhir malzemesi oluyor yani ben buradayım manasında, gör beni diyor, elini sallıyor, böyle bir şey yok, böyle bir usul yok. İnanç değerlerini, o vahyedilen, tebliğ edilen, tefsir edilen ve tatbik edilen ölçülerde yaşamazsanız İslam'a en büyük zararı siz verirsiniz. Lisanın onu söylerken, yaşadığınız onu teyit etmiyorsa en büyük zararlı unsur sizsiniz, riyakarsınız, müfsitsiniz, bozuyorsunuz o değerleri. Hele de o şekli kıyafetleri üzerinize aldıktan sonra daha çok dikkate almıyorsanız fatura size değil, o değerlere çıkıyor."

Berhan Şimşek ise türbanlı kadınların gözlüklerini başlarının üzerinde taşımasını eleştirdi ve şunları söyledi:

"Şimdi yeni bir moda var, parası olanlar parayı örtüyorlar, başlar bağlı, gözlük kafasının üzerinde. Geçenlerde baktım beş tane kardeşim türbanlı, beşinin de gözlükleri başının üzerinde duruyor. Burada ekonomik olarak girdiler artınca gözlüğü gözde taşıma ihtiyacı duymuyorlar, tepede duruyor. Marka hepsi. Kendi anlayışlarına göre sosyetesini yarattılar."

İşte Karslı ve Şimşek'in o değerlendirmeleri...
 

 

    :

    :

    :

    :

    "Emine Erdoğan'a tepki: "Tesettür değil, teşhir malzemesi"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete