Boydak’a yedi yıl önce verilen arazi bugün soruldu

TUSKON’a düzenlenen baskının ardından konfederasyonla ilişkilerini kestiklerini duyuran Boydak Holding’in üç yöneticisi, holdinge yedi yıl önce tahsis edilen orman arazisinin amacı dışında kullanıldığı iddiasıyla ifade verdi.
Soruşturma, Boydak Holding’e 2008 yılında 49 yıllığına kiralanan 103,2 hektarlık alana, sözleşmede hangar-depo yapılacağı yazılmasına karşın lüks bina inşa edildiği ve burada toplantılar yapıldığı iddiası üzerine başlatıldı.

Orman Kanunu’na muhalefetle suçlanan Boydak Holding yöneticileri Memduh ve Şükrü Boydak ile Ekrem Baktır’ın, AA'nın haberine göre Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

Ne olmuştu?

TUSKON’a yönelik 6 Kasım’da gerçekleştirilen polis baskınından bir gün sonra Boydak Holding Başkanvekili Mustafa Boydak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla konfederasyondan ayrıldıklarını duyurmuş, “Bundan böyle hiçbir tüzel veya gerçek kişiler ismimizi herhangi bir camia cemaat v.s ile anmamalıdır. Kurumsal ilkelerimize saygı bekliyoruz. Boydak Holding ve bağlı şirketlerin tamamı devletimizin kurum ve kuruluşlarına saygıyla bağlıdır” demişti.

Boydak’ın ardından Naksan Holding de TUSKON’dan ayrılma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Boydak’a yedi yıl önce verilen arazi bugün soruldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete