close

Güngören’de imam hatip dayatması!

İstanbul’un en küçük ilçelerinden 300 bin nüfuslu Güngören’de, geçen yıl 3 imam hatip okulu bulunurken, yeni öğretim yılına az bir zaman kala 7 imam hatip okulu faaliyet göstermeye hazırlanıyor.
Güngören, yüzölçümü olarak Adalar ve Eminönü’nden sonra İstanbul’un üçüncü en küçük ilçesi ve 300 bin nüfusa sahip. 2015-2016 öğretim yılına kısa bir zaman kala ilçede 7 adet imam hatip lisesi faaliyet gösterecek. Çocuklarını imam hatip okullarına kaydettirmek istemeyen aileler ise alternatif arayışında.

2014-2015 öğretim yılında Güngören’de 3 imam hatip okulu faaliyet gösterirken, 2015-2016 yılı planlamasında bu sayı 7’ye yükseltildi. Geçtiğimiz eğitim-öğretim dönemi başlangıcında imam hatip olmayan ortaokulların bahçesine, kayıt istenmesi durumunda imam hatip sınıfları açılabileceğine dair pankart ve duyurular asılmış, ancak talep olmaması nedeniyle imam hatip sınıfları açılamamıştı. Önümüzdeki ay başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılında ise Güngören’de toplam 7 imam hatip okulu eğitime başlayacak.

İHTİYAÇ DEĞİL DAYATMA!

Güngören’de yaşayan ve çocuklarını imam hatibe göndermek istemeyen velileri zor günler bekliyor. Merkez Mahallesi’nde yer alan 16 sokak ve 3 cadde, Akıncılar Mahallesi’nde yer alan 28 sokak ve 3 cadde, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yer alan 49 sokak ve 5 cadde, Güven Mahallesi’nde yer alan 8 sokak ve 1 cadde, merkezi öğrenci kayıt sistemi üzerinde tek bir okula yönlendirilmiş durumda. Ve burada yaşayan öğrencilerin sayısı 750’den fazla. Bir diğer sorunun ise geniş bir alanda imam hatip olmayan okul sayısının az olmasından kaynaklanan ulaşım konusunda yaşanacağını ifade eden veliler, imam hatip okullarının açıkça dayatıldığını savunuyor.

OKULLARDAKİ DİKKAT ÇEKİCİ DÖNÜŞÜM

2014-2015 öğretim yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesindeki bilgiler de “okulların dönüşümü” konusunda önemli veriler sunuyor. 2014-2015 öğretim yılı içerisinde Gaziler Ortaokulu 1703 öğrenciye 26 derslikle, Şiir Mektebi Ortaokulu 1521 öğrenciye 29 derslikle, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 2015 öğrenciye 29 derslikle hizmet verirken; Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu 715 öğrenciye 18 derslikle, Güngören İmam Hatip Ortaokulu 1541 öğrenciye 37 derslikle, Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu 340 öğrenciye 29 derslikle öğretim hizmeti verdi.

Güngörenli yurttaşlar, imam hatip okullarının ihtiyaç belirlenimi üzerinden değil, dayatma ve mecbur bırakma politikası üzerinden açıldığını savunuyor.

GÜNGÖREN’DEKİ İMAM HATİP OKULLARI

Tozkoparan İmam Hatip Ortaokulu, Mehmetcik İmam Hatip Ortaokulu, Gençosman İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu, Gaziler İmam Hatip Ortaokulu, Güngören İmam Hatip Ortaokulu, Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu.

Kaynak: Sol

    :

    :

    :

    :

    "Güngören’de imam hatip dayatması!" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete