Saldırılara hep şaşırmalı ve karşı durmalıyız

Her seçim ortamında bağımsız kalmaya çalışan basını rakip siyasi parti yerine koyup teşhir ve hedef gösterme seanslarından belki kısa vadede belki safları sıklaştırma işlevi umanlar olabilir, uzun vadede ateşle oynamaktan farksızdır.
"Şaşırtıcı mı sizce?" diye sordu CNN Türk'te Semiha Şahin; Ahmet Hakan Coşkun'a 30 Eylül gecesi yapılan saldırının göz göre göre geldiğini vurgulayan haklı bir soruydu.

"Evet, şaşırtıcıydı" diye cevap verdim. Biz onun geldiğini ayan beyan görsek de, basına yapılan saldırılara her seferinde şaşırmak zorundayız.

Zaten zorbaların beklediği bizim bu saldırıları kanıksamamız, halkın kanıksaması.

Evet her seferinde şaşırmak, kınamak ve karşı çıkmak zorundayız.

Ama başka ne şaşırtıcı biliyor musunuz?

Yargının kuzu gibi sessizliği.

Hükümet çizgisindeki gazetelerde her sabah, televizyon kanallarında her akşam, sosyal medyada 24 saat bizler aile boyu doğranırken, hakaretlere, şiddet ve ölüm tehditlerine uğrarken, suç duyurularına rağmen susan savcılar, mahkemeler.

Mesela Hürriyet'e elini vicdanına koymadan terörizm soruşturması başlatabilen, o zaman kurt kesilen savcıların, iş bağımsız medyadaki gazetecilerin, yayıncıların tehdit edilmesine gelince kuzu gibi hareketsiz kalmaları.

Bakın, Ahmet Hakan'a 30 Eylül gecesi yapılan saldırı, Hürriyet'e, Doğan Medya Grubuna sadece Eylül ayı içinde yapılan üçüncü fiziki saldırıdır.

Üçü de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ya da Başbakan Ahmet Davutoğlu hükümeti tarafından Hürriyet, ya da Aydın Doğan, ya da Doğan Medya'ya kamuoyu önünde yapılan suçlamaların ya ertesi günü, ya da hemen sonrasında vuku bulmuştur; bu saldırılara onların ilham verdiğini kanıtlamaz tek başına, ama saldırıların o çıkışların ardından geldiği bir olgudur.

Bu çıkışlar, 1 Kasım seçim-tekrarına giderken tırmanan gerilimin bir çılgınlık ortamına dönüşmesinin engellenmesine değil, hızlanmasına hizmet etmektedir.

İlk saldırı 6 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hüriiyet internet sitesi yönetimin hatayı fark eder etmez düzelttiği bir haberi canlı yayında kasıt olarak suçlamasından saatler sonra yapılmıştır.

Saldırının baş aktörü, AK Parti milletvekili ve Gençlik Kolları başkanı Abdurrahim Boynukalın olmuştur.

İkinci saldırı, yine Hürriyet'i hedef alan açıklamalar ardından 8 Eylül'de yapılmıştır. Bu saldırı ardından, saldırılan bizlerin ısrarlı talebi üzerine gözaltına alınan 11 saldırgan, üzerlerinden iki de ruhsatsız silah çıktığının bildirilmesine karşın daha sonra serbest bırakılmıştır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Saldırılara hep şaşırmalı ve karşı durmalıyız" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete