​"Romanlar, AKP'nin aklına şimdi mi geldi?"

CHP'nin İzmir'den listeye koyduğu Roman milletvekili adayı Özcan Purçu Karşı Gazete'ye çarpıcı açıklamalar yaptı.
KARŞI GAZETE | ROPÖRTAJ

SAHİ AKP'NİN ROMAN AÇILIMI VARDI... NE OLDU?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, haftasonu Roman Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle Dolmabahçe’de kahvaltıda bir araya geldi. Hatta o toplantıya katılan Kibariye, "bıcır bıcır" tanımlamasıyla Davutoğlu için tarihe geçecek bir tanımlama yaptı. Başbakan Davutoğlu ise Romanlara "Bir Roman kardeşimizi kendime danışman olarak alacağım, 5 bin kişiye de istihdam sağlayacağım" sözü verdi. 

CHP ADAYI PURÇU: ”13 YILDIR NEREDEYDİNİZ?"

CHP'nin İzmir'den listeye koyduğu Roman milletvekili adayı Özcan Purçu, Davutoğlu'nun bu açıklamalarını Karşı Gazete'ye değerlendirdi.  "13 yıldır neredeydiniz?" diye soran Purçu, "Romanları hiçbir parti siyasete alet etmesin. Ben de siyasetçi değilim, Romanların sorunlarının çözümü için çalışan bir aktivistim" sözleriyle partilere mesaj  verdi. 

-Başbakan Davutoğlu'nun Romanlarla bu haftasonu yaptığı buluşma ve verdiği sözler hakkında ne düşünüyorsunuz? 

"UYGULAMAYA BAKARIZ"

Benim adaylığımla  birlikte Roman meselesi popüler oldu. İktidar partisi  iki defa Romanları topladı, kahvaltı yaptı.  Bunlar hoş davranışlar. Romanlar, unutulan bir toplumdu... İnsan haklarında, kamu hizmetlerinde eşit haklar istiyorlar. Yaşananlar sevindiricidir ama bizim için vaatten öte, uygulamaya geçilmesi gerekiyor. 

-Davutoğlu bu adımı, CHP'nin sizi aday göstermesiyle mi attı? 

"2009’DA BAŞLAYAN 'ROMAN AÇILIMI' NE İŞE YARADI?"

Benim de adaylığım süresince yaptığım lobi faaliyetleri onları hareketlendirdi... Sormazlar mı adama "13 yıldan beri neredeydiniz?"  Tabii şu an seçim arefesindeyiz... Bütün seçimlerde olduğu gibi şimdi de herkes sözler veriyor. Ama AKP'nin 2009’da başlayan Roman açılımı projesine bakın, ortada bir şey yok! Durdu!  AKP, durdu durdu şimdi seçime bir buçuk ay kala mı harekete geçiyorlar?

-AKP'nin Roman Açılımı projesinde verilen sözlerden hiçbiri tutulmadı mı?

En büyük sorun işsizlik ve barınma...  2009’da proje açıklandı, bakın Romanlar hala çadırda... Oysa 'Bir yıl içinde çadırda kimse kalmayacak' demişlerdi... Gelin İzmir'e, uzağa da değil Ege Mahallesi'ne gidelim, hala çadırda kalan vatandaşlarımız var.

"SİYASETÇİ DEĞİL AKTİVİSTİM. AKP, MHP, HDP'Lİ VATANDAŞLARIMDAN DA OY İSTİYORUM"   

Ben AKP'li, MHP'li, HDP'li kardeşlerimize de saygı duyuyorum. Onların da adayıyım... Ben gidip de onlara bir vaatte bulunmam çünkü Romanların bütün sıkıntılarını biliyorum. Kendim bizzat içinde yaşadım. Doğrudan, Romanların sorunlarının çözümüne dönük eylemlerde bulunacağım. Ben siyasetçi değil, Roman vatandaşların hakları için mücadele eden bir aktivistim. 

-AKP'nin Roman açılımı bir hayal kırıklığı mı yarattı yani...

"AKP'NİN KONUT PROJESİNİN SONU VAHİM OLDU!"

Zaten açılımın içinde barınma sorunun çözmek için 250-300 Roman vatandaşa konut projesi vardı. Türkiye geneli için... Sonuçları vahim oldu. Aylık kirası, aidatı 400-700 TL. arası bu konutların. Roman vatandaş nereden bulup, ödeyecek...

Ödeyemeyenler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ödeme yapılacak denilmişti. Ama çoğu için bu yapılamadı...  Evsiz kaldılar yine sonuç aynı olacak. Roman açılımı, kendi içinde barındırdığı sözleri yerine getiremedi, üzgünüz...

"DAVUTOĞLU'NA GERÇEKTEN BAŞARI DİLİYORUM"

Gerçekten Başbakan'a da başarılar diliyorum, ama kimse siyasete alet edilmesin. Bizi de siyasete alet etmesinler. Bu bizim onur mücadelemizdir. Bizim olumsuz yaşam şartlarımızı, kendi çıkarları için kullanmasınlar. Ben buralara  siyaset için gelmedim...

Sorunları çözmek için geldim.  Roman vatandaşların yaşam zorluklarını, sıkıntılarını kimse siyasete alet etmesin, sahada ne yaptığını göstersin... Vaatler, karnımızı doyurmuyor!

- Kibariye,çok sevilen ve Roman vatandaşların gururu olan bir sanatçı... Başbakan Davutoğlu'nun toplantısına o da katılmıştı.  Davutoğlu için "bıcır bıcır" dedi... Onun bu değerlendirmesini nasıl buldunuz?

"KİBARİYE ABLAM KARIŞMAZ BU İŞLERE..."

-Kibariye ablam öyledir... İnsanlara içten davranır. Siyasetle ilgisi yoktur ablamın, karışmaz zaten... Bir arkadaşım görüştü kendisiyle, "beni çağırdılar, kahvaltı var dediler. Kahvaltıya gittim. Ben bu işleri bilmem anlamam." demiş...

-Seçim şarkınızda Roman vatandaşlarla özdeşleşmiş unsurları kullanmış olmanıza bazı Romanların tepki gösterdiğine dair haberler var. Size bu yönde bir olumsuz eleştiri geldi mi?

Rencide olduğunu söyleyen oldu mu?

"SEÇİM ŞARKIMIN 'ROMANLARI RENCİDE ETTİĞİ' HABERLERİ GERÇEK DIŞI"

Kesinlikle böyle bir durum yok. Gelin Roman mahallerine... Birlikte soralım... Roman mahallerine inmeden, oralara gitmeden böyle haber yapıyorlar...  Hodri meydan!  Bu seçim şarkımızı kim rencide edici bulmuş,  gelsin bir kardeşim söylesin... Ben kendi vatandaşımın özelliklerini biliyorum, bu klip de  benim kimliğimi  yansıtan bir şarkı... Ama bize zorluklarla geldik buralara, bu tür haberler bir kum tanesi...

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​"Romanlar, AKP'nin aklına şimdi mi geldi?"" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete