TFF'ye flaş şike şikayeti!

Kendi oyuncusunu şike teklifi iddiasıyla TFF'ye şikayet etti.
Spor Toto 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Halide Edip  Adıvarspor, oyuncusu Emin Çelik'in, takım arkadaşlarına para önererek şike  teklifinde bulunduğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda  bulundu. 
 
Halide Edip Adıvarspor Kulübü Başkanı Sedat Cengiz, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, oyuncuları Emin Çelik'in, takım arkadaşlarına para önerip  şike teklif ettiği bilgisinin kendilerine ulaştığını ve kendilerinin de konuyu  hemen TFF'ye aktardıklarını söyledi. 
 
Oyuncuları Emin Çelik'e şike teklifini kimin getirdiğini  bilmediklerini anlatan Cengiz, "Kendisi dışarıdan gelen bu teklifi kabul etmiş ve  bazı oyuncularımıza da aynı şekilde şike önerisinde bulunmuş. Bu oyuncuları  teklifi kabul etmeyince de olay ortaya çıktı. Sonra Emin Çelik ile diğer  oyuncuları yüzleştirdik ve kendisi de itiraf etti" ifadelerini kullandı. 
 
Ligin 30. haftasında Çine Madranspor ile deplasmanda oynadıkları ve  2-1 kaybettikleri müsabaka öncesinde bu teklifin yapıldığını söyleyen Cengiz,  şunları kaydetti: 
 
"Bu maç öncesi Emin Çelik, takım arkadaşlarına şike amaçlı para  teklifinde bulunmuş. Oyuncularımız teklifi kabul etmeseler de korkudan bize  iletmemişler. Sonra konu bize intikal etti ve biz de TFF'ye taşıdık. TFF Hukuk  Kurulu'na şikayet başvurumuzu yaptık. Eğer federasyon bu arkadaşı savcılığa  vermezse, kendim gidip şikayette bulunacağım." 
 
"50 BİN LİRA ALMIŞ" 
 
Sedat Cengiz, Emin Çelik'in yaptıkları görüşmede olayı itiraf ettiğini  ve 50 bin lira aldığını söylediğini aktardı. 
 
Oyuncunun, kendisine verilen 50 bin liranın bir kısmını takımdan bazı  arkadaşlarına önerdiğini, paranın önemli bölümünü ise kendisine ayırdığını  söylediğini paylaşan Cengiz, "Bize, 30 bin lira borcu olduğunu ve bu nedenle  böyle bir yola tenezzül ettiğini söyledi. Tabi para teklif ettiği oyuncularımızdan ret yanıtı alınca, konu da açığa çıkmış oldu. Son 5 yıldır bizim  kadromuzdaydı. Oldukça üzüntülüyüz" diye konuştu. 

Kaynak: AA

    :

    :

    :

    :

    "TFF'ye flaş şike şikayeti!" hakkında Tweetler

    DİĞER SPOR HABERLERİ