HDP’den KCK’ya çok sert çağrı

HDP Grup Başkanvekili ve İmralı Heyeti’nden İdris Baluken Adıyaman’da ve Ceylanpınar’da bir asker ile iki polisin öldürülmesini olayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Baluken Ceylanpınar olayıyla ilgili “KCK aslında bunun merkezi bir planlama olmadığını açıkladı ama , yerel birimler tarafından yapılma şeklinin ve zamanlamasının da soruşturmaya tabii tutulacağını açıklaması gerekiyordu” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve İmralı Heyeti’nden İdris Baluken Gündem Müzakere programında Ayşegül Doğan’ın sorularını yanıtladı.

Ceylanpınar’da iki polisin infaz edilmesi olayıyla birçok karanlık nokta olduğunu belirten Baluken, “Gerek yapılış şekli gerekse zamanlaması açısından çok ciddi kuşkular uyandırıyor” dedi.

Baluken söz konusu kuşkularla ilgili, “Nerdeyse uçan kuştan devletin haberdar olduğu bir yerde, bazı yerel birimler, korunaklı olan alanlara elini kolunu sallayarak giriyorlar. O polislerin oturduğu eve kapıyı zorlamadan, herhangi bir pencerede evin fiziki alanında hiç bir zorlama olmada içeri giriyorlar vbe bugüne kadar PKK’nin tarihinde olmayan bir yöntemle bir infaz gerçekleştirip ellerini kolarını sallayarak çıkıyorlar.” dedi.

KCK’YA AÇIK ELEŞTİRİ VE ÇAĞRI

PKK’nin olayı üstlenmesiyle ilgili olarak da “Burada KCK yapısına şu eleştiriyi getirmek gerekiyor. İlk gün yerel birimler tarafından yapıldığı söylendiği anda KCK aslında bunun merkezi bir planlama olmadığı yerel birimler tarafından yapılma şeklinin ve zamanlamasının da soruşturmaya tabii tutulacağını açıklaması gerekiyordu” dedi.

ADIYAMAN’DAKİ ASKERİN OTOPSİ RAPORU NİYE SAKLANIYOR

Adıyaman’da bir askerin hayatını kaybettiği çatışmaya da değinen Baluken, “Adıyaman’daki o çatışmada yaşamını yitiren askerle ilgili otopsi raporunda yakın mesafeden ateş açıldığı belirtilmiş. Biz o otopsi raporuna ulaşmaya çalıştık fakat o otopsi raporu bizden saklanıyor. O gün çatışmanın olduğu alana milletvekilimizle beraber bin bin 500 kişiye yakın bir kitle gitmişti. Ve hepsinin ortak kanaati orada gerillanın olmadığı orada bir çatışmanın olmadığı yönündeydi” dedi.

Kaynak: İMC

    :

    :

    :

    :

    "HDP’den KCK’ya çok sert çağrı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete